.

A la inauguració del Museu Etnològic d'Altafulla han assistit  alguns dels voluntaris   propulsors de la iniciativa i membres del cercle artístic del municipi. Foto: Tarragona 21

A la inauguració del Museu Etnològic d’Altafulla han assistit alguns dels voluntaris propulsors de la iniciativa i membres del cercle artístic del municipi. Foto: Tarragona 21

El Museu Etnològic d’Altafulla ha obert aquest diumenge a les 12h les seves portes al públic. La tasca del cercle artístic i la d’una quinzena de voluntaris ha estat fonamental per tirar endavant aquesta iniciativa amb la que es pretén ampliar l’oferta cultural al municipi. En declaracions a Tarragona 21, el primer tinent d’alcalde i regidor, Jordi Molinera, ha explicat que l’obertura del museu significa “una nova opció per aquells visitants que vulguin conèixer com era l’Altafulla de fa 20, 30 o 40 anys”. Molinera ha afegit que la iniciativa ha estat possible gràcies als voluntaris qui “han pressionat” per “donar a aquest espai, que fins ara estava tancat, un us profitós”. En relació a l’organització i la gestió, Molinera ha lamentat que des del consistori el museu no pugui contractar a una persona que estigui a càrrec i ha recordat que “ja és difícil mantenir oberta la Vil·la romana dels Munts” que compta amb el recolzament de la Generalitat.

Salvador Gatell, un dels voluntaris i propulsors de la iniciativa, explica que el recinte acull una exposició molt variada on es poden trobar més d’un miler peces entre les que destaquen estris de camp, antigues joguines de la canalla i andròmines tan curioses com una màquina per tallar caramels o una bota de vi de dos litres i mig feta del revés. Gatell explica que ell mateix ha estat qui ha arreglat molts dels objectes que s’exposen al museu. També afegeix que “l’ objectiu -dels voluntaris- és que el museu obri encara que sigui dos hores dissabtes i dos diumenge” i afegeix que estan “disposats” a ampliar l’horari si hi ha una bona participació.

El recinte també acull l’exposició fotogràfica de Joan Cases. En aquesta tercera exposició, Cases centra la seva obra en els nuus femenins però amb la peculiaritat que aquests sempre van acompanyats d’algun objecte. Enguany l’artista es va proposar fotografiar bruixes dedicades la tradició pròpia del municipi a través d’una amplia col·lecció que confia ampliar. El fotògraf utilitza el digital per a la seva obra i la major part de les imatges les realitza a estudi.

El Museu estarà obert de forma provisional fins a finals d’aquest 2015 tots els caps de setmana i serà a partir del 2016 serà el consistori qui decidirà si manté l’obertura i en quines condicions. En aquest sentit, Molinera ha recordat que de cara el gener l’Ajuntament es plantejarà les possibles visites escolars al recinte.

Un dels voluntaris mostra algunes de les joguines que exposa el museu. Foto: Tarragona21

Un dels voluntaris mostra algunes de les joguines que exposa el museu. Foto: Tarragona21