.

.

TOTS 21

Imatge de l’exposició ‘Mirant l’altre. Les imatges de la diversitat al Museu de Reus’. Foto: Ajuntament

El Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca del raval de Santa Anna proposa dues noves exposicions a partir del pròxim 4 de març. La primera, amb el títol ‘Mirant l’altre. Les imatges de la diversitat al Museu de Reus’ romandrà oberta fins a finals de 2021 i proposa, a partir de les col·leccions del Museu, un espai de reflexió sobre el jo, el nosaltres i els altres.

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, explica que “l’exposició ens convida a reflexionar sobre el jo, el nosaltres, les identitats des de la mirada d’artistes, viatgers, soldats i colonialistes, així com des dels tòpics folklòrics i socials. A partir de la riquesa  de les col·leccions del Museu, que reflecteixen la nostra complexitat, l’exposició  ofereix un espai de reflexió. Els objectes ens mostren  les diferents mirades sobre els altres i sobre les relacions humanes, per tal d’ajudar-nos a acceptar la diferència”.

La segona de les exposicions, ‘Ciutadanes de la República, imatges i condició femenina, 1931-1939’, romandrà oberta a la planta baixa del MASV fins el 30 d’abril i vol destacar la representació de la figura femenina en la propaganda política i social editada per diferents institucions i organitzacions catalanes durant el període 1931-1939. Segons Recasens, “els cartells, una mena de crits de paret, van ser un recurs de propaganda de màxima difusió que, juntament amb la ràdio, la premsa escrita i el cinema, van configurar l’opinió de l’època i que avui ens ajuden a recuperar la memòria històrica”.

Hi ha previst un programa d’activitats gratuïtes vinculades a les exposicions: conferències, visites guiades, tallers escolars i familiars… que properament estaran disponibles a la web del museu per tal de fer la reserva prèvia.

El mateix dia 4 a les 18:00 h hi ha prevista una conferència inaugural a carrer de l’antropòleg i professor universitari Manuel Delgado Ruiz. S’ha de reservar invitacions a www.museudereus.cat i també és podrà seguir de manera virtual.

Redacció