.

.

TOTS 21

Presentació de ‘La Maria estima la lluna’ al Museu d’Art Modern de la Diputació.

Una nena, la lluna, un ocell i un estel protagonitzen el conte infantil ‘La Maria estima la lluna’, que aquest dimarts al vespre s’ha presentat en públic al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona. Són els mateixos protagonistes que apareixen al Tapís de Tarragona, obra de Joan Miró i de Josep Royo. De fet, el conte està inspirat en aquesta emblemàtica obra mironiana que s’exposa al mateix museu.

‘La Maria estima la lluna’ és obra de Montserrat (Rat) Cebrián, autora del text, i d’Armand, qui n’ha fet les il·lustracions. D’altra banda, l’artista Yola Albalat ha realitzat una versió animada de la història, que es podrà veure al web www.dipta.cat/MAMT un cop presentat el llibre. L’edició del conte, impulsada pel Museu i pel seu servei del MAMT Pedagògic, ha anat a càrrec de la Diputació. L’objectiu d’aquesta obra és acostar el públic més petit al món de l’art, a través d’una nova proposta pedagògica carregada d’atractiu, tant pel que fa al text com a les il·lustracions.

Aquest conte neix del projecte que el MAMT Pedagògic duu a terme al voltant del tapís de Miró, i forma part de la MAMT BOX, amb la qual es vol arribar als centres d’educació infantil i primària que no tenen l’oportunitat de visitar aquest museu però que estan interessats a treballar-ne les col·leccions.

La presentació del llibre ha anat a càrrec del diputat de Cultura de la Diputació de Tarragona, Joan Olivella, acompanyat dels autors i de la directora del MAMT, Rosa M. Ricomà.

Novetats editorials de la Diputació per Sant Jordi

‘La Maria estima la lluna’ és només una de les novetats literàries que oferirà aquest Sant Jordi la Diputació. Una desena de llibres editats durant el darrer any per la institució s’afegeixen enguany a la oferta i es podran trobar el proper dilluns 23 d’abril a l’estand que s’ubicarà a la Rambla Nova de Tarragona. També s’hi oferiran d’altres títols propis que integren la biblioteca virtual Ramon Berenguer IV (www.dipta.cat/RBIV).

Les principals novetats literàries que ofereix la Diputació per aquest Sant Jordi són de temàtica local, d’àmbits com l’art, la literatura, la geografia o la pedagogia. Entre aquestes, s’hi troben dues guies de municipis com la ‘Guia de la Morera de Montsant’, de diversos autors (Col·lecció Els Llibres de la Medusa, 11); ‘la Guia de Jesús’, de diversos autors (Col·lecció Els Llibres de la Medusa, 12); el còmic ‘Negatio Blues’ de Robert Sirvent i Carles Pérez; el llibre ‘Joan Lahosa Valimaña, el pintor de Prat de Comte’, 1902 – Barcelona, 1981, de Diana Rossell; ‘Antoni Pedrola. Art, experimentació i mestratge’ de Raquel Medina; el conte infantil ‘El Rei del Vent’, de Robert Sirvent i Àngel Sauret; l’obra ‘Jaume Mercadé, 1889-1967. A la recerca d’un art total’, de Daniel Giralt-Miracle (Col·lecció Tamarit, 38); ‘Apel·les Fenosa, entre París i El Vendrel’l de Josep Miquel Garcia i Jean Marie del Moral (Col·lecció Tamarit, 39) i ‘Jugues? Propostes a l’entorn de l’art, el joc i l’aprenentatge’, de diversos autors (Col·lecció MAMT Pedagògic, 11).

TINET, com cada Sant Jordi, també oferirà gratuïtament l’edició digital del darrer llibre del Premi de narrativa curta per Internet (Obsessió i altres contes, de diversos autors) que es podrà descarregar en PDF i ePUB. Aquest premi es convoca anualment per l’Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural i el Centre de Normalització Lingüística i amb el patrocini i la col·laboració de la Diputació de Tarragona. El guardó està inclòs en el cartell de Premis Literaris Ciutat de Tarragona.

A més d’editar publicacions pròpies, la Diputació de Tarragona també dona suport econòmic i institucional a la producció editorial. Així succeeix amb diferents llibres de temàtica local sorgits al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre i que es presenten aquest Sant Jordi. Així mateix, l’estand de la Diputació a la Rambla Nova també exposarà i posarà a la venda, un any més, llibres de temàtica local editats per diferents ajuntaments de la demarcació, una mostra més del suport que la institució presta als municipis en l’àmbit de la difusió cultural.

Concurs d’Instagram #SantJordiDipta 2018

La Diputació de Tarragona torna a organitzar enguany el concurs fotogràfic #SantJordiDipta a la xarxa social Instagram. L’objectiu d’aquest certamen és que els participants comparteixin les imatges de la celebració de la Diada de Sant Jordi i les diferents maneres de viure-la al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Les fotografies han de correspondre a l’edició d’enguany d’aquest d’aquest esdeveniment festiu, social i cultural del calendari i han d’estar realitzades dins de l’àrea geogràfica del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. Les tres millors fotografies aconseguiran un premi consistent en un lot de llibres editat per la Diputació de Tarragona. Per participar-hi, caldrà compartir les fotografies a la xarxa Instagram i comentar-les utilitzant les etiquetes #SantJordiDipta i #ConcursDipta2018, a més hauran de seguir el perfil de la Diputació a Instagram:@dipta_cat . El termini per participar al concurs comença el 17 d’abril de 2018 a les 00:00 hores i finalitza el 29 d’abril de 2018 a les 23:59 hores. Les bases es poden consultar a (http://www.dipta.cat/ca/concurs-sant-jordi-2018-instagram).