.

.

TOTS 21

La presentació de Moviment Demòcrata Català, a Tarragona. Foto: JM.Salvat

La presentació de Moviment Demòcrata Català, a Tarragona. Foto: JM.Salvat

El Moviment Demòcrata Català (MDC), impulsat entre altres pel president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, s’ha presentat en societat aquest dijous a Tarragona. L’acte, que ha tingut lloc a la delegació territorial del departament de Cultura, ha comptat amb un auditori ple de gom a gom entre cares de diverses procedències del territori com Pau Ricomà (alcaldable d’Esquerra Republicana a Tarragona), Daniel Rodríguez (regidor d’ERC a Constantí) i Jordi Cervera (regidor d’AraReus).

El Moviment Demòcrata Català, que s’autodefineix com una entitat per aglutinar pensament i no pas com un partit polític, ha reclamat serenitat en un moment convuls per les forces sobiranistes: “Ara no és hora de campanyes, ni de mirar a la dreta ni a l’esquerra, cal estar tots amb el president”. Laura Castel, qui va formar part de la coalició amb ERC i NECat a les europees i presidenta de la intercomarcal de Tarragona del Moviment Demòcrata Català, ha descrit MDC com un moviment “humanista, de model social, d’ètica cristiana i com a projecte obert a tothom que no reclama l’afiliació a cap partit en concret”.

En declaracions a Tarragona21, Vila d’Abadal ha ressenyat que el moviment neix dels que se senten “desenganyats” de la política tradicional, del tacticisme de partits; també ha defensat que l’embrió de MDC es troba en les seves arrels rurals, fora de l’àrea metropolitana i amb una aspiració d’arribar a tot el territori. L’alcalde de Vic també ha reconegut que l’anunci de la consulta alternativa per part del president ha deixat la ciutadania un punt desconcertada però ha subratllat que “ara és el moment de donar suport i nosaltres, com a Associació de Municipis per la Independència, hi estarem al darrera”.

Sobre el calendari polític, Vila d’Abadal confia que el camí natural és celebrar el procés consultiu del 9N i, en els propers mesos, “més aviat que tard”, celebrar unes eleccions plebiscitàries que “ens han de portar al camí inicial que teníem marcat”.

Joan Marc Salvat