TOTS 21

El nou recorregut de la cursa ciclista va cridar l’atenció del públic. Foto: Ajuntament

Després de dotze dies de Festa Major, el Morell encara respira música, cultura popular, retrobades de carrer, ganes de passar-ho bé… Una Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén que ha estat un èxit en pràcticament tots els aspectes, que s’ha sabut adaptar a les circumstàncies i que morellenques i morellencs han viscut intensament, agafant-se al peu de la lletra el lema, “Refestivem!”.

El primer cap de setmana la música va ser la protagonista amb els concerts de 31 FAM, Els Pets, Marcel i Júlia i Doctor Prats, i amb un públic exemplar que va complir estrictament amb totes les mesures establertes per tal d’evitar contagis de la Covid-19. A més, activitats com el paintball van tenir una gran resposta de participants i van esdevenir tot un encert.

Un altre dels èxits d’aquesta Festa Major ha estat la cultura popular, i és que l’Associació Embruix ha buscat noves fórmules per poder sortir al carrer, celebrar els 30 anys de la Zeuzera Pyrina amb una exposició, reviure cercavila i seguici, tornar a gaudir de l’acte central de la nostra cuca pràcticament com abans de la pandèmia, o recitar els versots dels diables, si no fos pels aforaments limitats i el públic assegut. “A la gent li va agradar, i va ser una manera de prendre consciència de la riquesa de l’Embruix que moltes vegades, pel carrer, passa desapercebuda”, remarca una de les regidores de Cultura i Festes, M. Jesús Valldosera. La responsable de l’àrea també destaca l’espectacle de màgia de Jordi Caps, de petit format i que va fer les delícies dels assistents, i el circ de la companyia Capicua, amb Koselig, un espectacle reprogramat de la passada edició del PrimaverArt.

El pregó d’en Peyu, novetat d’enguany, i el nou recorregut de la cursa ciclista “també van funcionar molt bé”, indica l’altra regidora, Mònica Casas, “ja que van cridar l’atenció del públic”. També recorda que es mirarà de reprogramar els dos concerts que es van haver de suspendre a causa de la pluja de dissabte al vespre, el de l’orquestra Metropol i el de The Goliards Collective. I, com sempre, actes com el tir al plat, la concentració de cotxes clàssics, la missa cantada o el concert de cobla, que van aportar el punt de tradició al programa.

Redacció