TOTS 21

Imatges de la Rambla del Morell aquest matí. Fotos: Tarragona21

El Morell presenta avui un seguit d’actes que conformen Sant Jordi i espera que aquesta tarda s’ompli a vessar la Rambla, l’epicentre de les activitats, amb les parade de llibres i roses, i també una mostra de bestiari local de l’Embruix. No falten les reivindicacions polítiques per la situació que es viu a Catalunya i el color groc hi és present en una parada de l’ANC, així com la presència d’una gàbia amb un maniquí, que representa els empresonats del procés.

Els alumnes de la Llar d’Infants i els del CEIP Ventura Gassol s’han apropat a la Rambla Joan Maragall per a visitar les parades i, tot seguit, han fet una visita guiada a la Biblioteca Municipal. Per la seva banda, L’Associació Cultural Sardanista del Morell ha repartit coca amb xocolata davant de les oficines del Centre Cultural, al carrer de la Coma, per a tots els més menuts del poble.

Eloi Calbet, regidor de Comunicació, destacava a Tarragona21, que Sant Jordi «sempre té especial concurrència al Morell, tant per la gent del poble, com dels pobles del voltant. Tenim una Rambla preciosa que convida a passejar i muntar-hi els negocis, tant de floristes, com de llibreters i les entitats que volen expressar les seves activitats, com l’ANC, els sardanistes, els nois i noies de l’institut, que munten avui obres de teatre, així com també tindrem un dinar sardanista, i des de la Biblioteca municipal es convoca un concurs de relats».

L’Ajuntament ha traslladat al carrer la borsa de Treball amb un estand propi: «Es tracta que els aturats coneguin els serveis que oferim». La festa «és de tothom, popular i plural», concloïa Calbet.

Els actes de tarda

De cara a la tarda, també hi ha programades un seguit d’activitats. A partir de les 17h, l’Associació Cultural Sardanista del Morell i la Cobla Reus Jove ompliran de música i dansa el Carrer de la Coma, ben a prop de la Rambla, tot amenitzant amb dos altres trets representatius de la cultura catalana en aquesta data tant nostrada: la cobla i la sardana.

Tot seguit, es durà a terme al mateix espai l’entrega de premis del concurs de Sant Jordi organitzat per la Biblioteca Municipal del Morell. Les categories del concurs són les següents: dibuix infantil, construcció d’un drac reciclat, escriptura d’una llegenda original i fotogràfic. A més, cada participant s’emportarà un petit detall en reconeixement a la seva participació.

Però El Morell no posarà punt i final al Sant Jordi el dia 23. El proper divendres 27 a les 15:30h arribarà un acte convertit ja en tradició al Morell: el concurs de pastissos de Sant Jordi, amb pares i mares dels alumnes de la Llar d’Infants. Aquest concurs arriba enguany a la seva catorzena edició i premiarà el pastís més original, el més divertit i el més gustós, a més d’oferir un detall per a tots els participants.

J.G.