.

.

TOTS 21

Força gent s’ha reunit a la plaça de l’Era del Castell. Foto: Tots21

El Morell ha instaurat aquest matí de diumenge amb èxit la primera edició del Mercat de segona mà, el que en altres països -especialment, a França- es coneix com a ‘mercat de les puces’, on cadascú ven articles domèstics que ja no utilitza però que es troben en bon estat. L’èxit inesperat ha acompanyat aquesta edició, segons reconeixien la regidora de Promoció Econòmica, Mònica Casas, i l’alcalde, Eloi Calbet.

Força peces de roba -vestits de dona a preus d’entre cinc i 10 euros-, de cuina -una col.lecció de tassetes i platerets de cafè a cinc euros- samarretes d’estiu a tres euros, bústies dobles a cinc euros -quan l’habitual és el triple si són de primera mà- feien atractiu el mercat, instal.lat a la plaça de l’Era del Castell i que té voluntat de continuïtat i més quan han estat 27 les parades instal.lades, que han sobrepassat de llarg els càlculs municipals més optimistes. Un esmorzar amb xocolata desfeta i coca feia d’ham per atreure més gent.

De les 27 parades, 20 eren del Morell. De fora es trobava gent vinguda de Reus o de Perafort, com la Dolors, que venia plantes molt variades, inclosa una que s’alimenta dels nutrients de l’aire i no del terra, o una altra que està encapsulada en un pot de vidre amb aigua, que fa el seu circuit natural i no necessita ser regada fins al cap d’un any.

Hi era també la família de la reusenca Glòria Alegre i el seu fill Arnau, que es desprenien de roba de casa i una àmplia col.lecció d’ulleres de sol femenines: ‘Tota una vida portant-les i guardant-les’, deia la Glòria. Del Morell, estris de l’antiga ferreteria del Josep Aleu, que va funcionar entre el 1976 i el 1999, i que mostrava bústies barates i candaus encara més barats: ‘El que venc ho tenia tot al garatge, però ara el necessito per al cotxe i m’he hagut de treure els estris del damunt. Aquesta és una bona iniciativa per fer-ho’, afirmava.

L’Helena i l’Anna també venien roba en una altra parada, però a més a més, patinets dels fills i raquetes de tennis. L’Helena demanava que el mercat es faci dissabte i no diumenge, per coincidir així amb el mercadet que es fa a la Rambla ‘i que atreu molta gent dels pobles del voltant’, fet que serviria d’esquer per al mercat de les puces. L’Ajuntament ho estudiarà, responia l’alcalde a Tots21. Del Morell són també la Yolanda, el Sergi i la Carme, disposats a treure’s articles de roba del damunt. Força parades venien també roba infantil, jaquetes i roba femenina, a més de sabates.

Tocarà ara fer balanç de cara a plantejar la propera edició.

La Glòria Alegre, amb la seva família. Foto: Tots21

La Dolors, de Perafort, venent plantes curioses. Foto: Tots21

La Yolanda, el Sergi i la Carme. Foto: Tots21

L’Helena i l’Anna, a la seva parada. Foto: Tots21

El Josep Aleu va regentar una ferreteria durant 24 anys al Morell. Foto: Tots21

La regidora Mònica Casas, servint xocolata desfeta. Foto: Tots21

J. Garcia