.

.

TOTS 21

Després d’un any en què Sant Jordi es va haver de celebrar des de casa, una de les diades catalanes per excel·lència torna al carrer, amb un programa farcit d’actes. Així, des de la regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament del Morell s’han preparat diverses activitats per a la tarda del 23 d’abril, totes elles al jardí del consistori.

A les 17 hores hi haurà un contacontes amb Karme González, i és que hi ha més contes i històries a més de la llegenda de Sant Jordi. A les 17.30 hores entrarà en escena el Drac del Morell, un element que no podia faltar en una data tan assenyalada com aquesta. A les 18 hores tindrà lloc el lliurament de premis del Concurs de relats breus. I, finalment, a les 19 hores la música prendrà el protagonisme amb el concert “Emocions”, a càrrec de David Molina al piano, Josep M. Manresa al violí i Tànit Bono com a mezzosoprano. Una actuació en què es repassaran aquelles cançons de tota la vida que arriben al fons del cor.

Tots aquests actes tindran aforament limitat: 50 persones en el cas del contacontes i 75 per a la resta. Les entrades són gratuïtes i es podran recollir a les oficines del Centre Cultural a partir de dilluns 19 d’abril.

Actes dels centres educatius

Des dels centres educatius del municipi també s’han bolcat en la celebració d’aquesta diada amb diverses activitats per al seu alumnat. La llar d’infants oferirà a la canalla més petita una obra de teatre al matí, mentre que l’AMPA del centre ha preparat un berenar per a la tarda. Des de l’escola Ventura Gassol han organitzat diverses activitats, que van des del lliurament de premis d’un concurs literari a l’elaboració d’un llibre gegant entre tot l’alumnat d’educació infantil, passant per contes i poemes a l’aire i bibliopati.

A més, les regidories d’Ensenyament i Joventut, en col·laboració de l’institut del Morell, han preparat un acte de lectura conjunta a partir de les 12.30 hores al jardí de l’Ajuntament. L’alumnat i professorat de 1r de batxillerat del centre, conjuntament amb representants del consistori, duran a terme una lectura en veu alta per commemorar Sant Jordi. Els fragments llegits han estat seleccionats pel professorat del Departament de Llengua Catalana de l’institut.

Concurs de relats breus Aquesta programació es complementa amb un concurs de relats breus de temàtica lliure, impulsat des de la regidoria de Cultura i obert a tota la ciutadania empadronada al municipi. Així, qualsevol morellenc o morellenca pot plasmar els seus pensaments, una història, un poema o qualsevol altre format, en un màxim de dues pàgines i en català, i participar al certamen. Les persones participants hauran d’enviar el seu escrit al correu centrecultural@morell.altanet.org abans del 21 d’abril a les 23.59 hores.

En el cos del missatge s’hauran d’especificar les dades següents: nom complet, un telèfon de contacte i l’edat. Pel que fa al document adjunt, haurà de ser en format “doc” o “pdf” i no hi haurà de constar el nom de l’autor o autora. El jurat es compromet a fer la valoració de les obres sense conèixer la identitat dels seus autors o autores. Hi haurà premis als millors relats, que també es llegiran al programa “La Prestatgeria” de Ràdio Morell. A més, pel sol fet de prendre part del concurs, totes les persones participants rebran un obsequi.

Els relats guanyadors s’anunciaran el mateix 23 d’abril al matí, i el lliurament dels premis tindrà lloc a la tarda.

Les bases del certamen es poden consultar en aquest enllaç.

Redacció