TOTS 21

Els joves han treballat conjuntament i també han gaudit de diverses sortides d’oci

Els joves han treballat conjuntament i també han gaudit de diverses sortides d’oci

Una vintena d’alumnes holandesos del Sint-Maartens College de Voorburg, als Països Baixos, han conviscut durant una setmana amb els alumnes de primer de batxillerat de l’INS El Morell, en el marc del 12è intercanvi lingüístic i cultural que realitzen els dos centres educatius.

Uns joves que, com és habitual, s’han allotjat amb famílies del Morell, la Pobla de Mafumet, el Rourell i Vilallonga del Camp. L’activitat va començar diumenge dia 13 d’octubre amb una recepció a l’Ajuntament del Morell, on van assistir les autoritats municipals, les famílies, els i les alumnes catalans i holandesos, i el professorat de l’institut.

Durant aquests dies, els joves han treballat en diferents projectes com el disseny d’un logotip que representi l’intercanvi, la creació de vídeos on els alumnes expliquen diversos aspectes del centre, l’estudi comparatiu sobre els estils de vida holandès i català, etc.

Com en els darrers anys, i per tal d’afavorir la màxima interacció entre els alumnes, l’INS El Morell, gràcies al suport dels quatre ajuntaments als quals l’institut dona servei, organitza una sèrie d’activitats per tal que els alumnes visitants experimentin la cultura, el dia a dia i gaudeixin dels espais més emblemàtics del nostre entorn.

Així, tots plegats han pogut visitar els monuments Patrimoni de la Humanitat de Tarragona, així com alguns dels llocs més emblemàtics de la ciutat de Barcelona: el Parc Güell, el Passeig de Gràcia, la Catedral de Barcelona i la Basílica de Santa Maria del Mar. A més, van poder experimentar què vol dir fer una excursió per la muntanya, ja que van visitar l’Ermita de Sant Pere de l’Hospitalet de l’infant. Com cada any, l’últim dia es va celebrar l’acte de presentació dels projectes al Casal de la Pobla de Mafumet, on familiars, amics i autoritats van poder veure el treball conjunt realitzat per l’alumnat.

Un projecte d’aquest tipus, que té com a principal finalitat la d’estrènyer els vincles de coneixement entre diferents països de la Unió Europea, és el resultat de la suma d’esforços i de l’estreta col·laboració existent entre tots els agents implicats. La segona part de l’intercanvi tindrà lloc a finals del mes de març, quan els alumnes morellencs viatjaran als Països Baixos.