TARRAGONA 21

Eloi Barberà, en declaracions al Canal Camp TV.

La pandèmia ha obligat a llançar a la brossa l’agenda de les rutines. I l’afectació s’emporta per davant fins i tot els actes més consolidats. El Patronat del Misteri ha pres la decisió inèdita de suspendre les dues tradicionals representacions d’enguany del Misteri de la Selva. Així ho avançava Canal Camp TV la setmana passada, en una decisió que cal atribuir a la situació d’incertesa pel risc de rebrot arreu del territori, la impossibilitat de garantir les distàncies de seguretat entre els actors i cantors i la voluntat de no posar en risc el públic assistent, entre altres.

És la primera vegada, des del 1980 -any de la seva estrena-, que el 14 i el 15 d’agost l’església de Sant Andreu es queda sense acollir el drama assumpcionista més antic en llengua romànica que es conserva. Les dues opcions alternatives tampoc es van acabar considerant viables. Una era dur a terme la representació en un format més reduït amb presència només dels solistes, i l’altre el trasllat a un espai a l’aire lliure. Segons explicava Eloi Barberà, president del Patronat del Misteri,»el problema era sempre el mateix: la gent que actuava continuava estant en risc d’exposició, sobretot els directors, que estan en contacte amb tothom».

Per pal·liar, en certa manera, el forat deixat, els mitjans de comunicació locals amb col·laboració del Patronat estan elaborant un vídeo que resumeix els moments més rellevants de cada misteri escènic, acompanyat d’imatges d’altres anys i narrat des dels estudis de Ràdio La Selva pels actors i actrius que hi prenen part. El muntatge s’emetrà per Canal Camp el 14 i 15 d’agost.

Redacció