El ministre de l’Interior francès diu que els terroristes de l’atemptat a Catalunya havien estat a París uns dies abans

Imatge del fum que ha provocat la segona explosió d’Alcanar

El ministre de l’Interior francès, Gérard Collomb, ha confirmat aquest dijous en una entrevista a l’emissora France Info que alguns dels terroristes que van atemptar a Catalunya el passat 17 d’agost havien estat uns dies abans a París. Segons ha afirmat Collomb, els terroristes es van allotjar a Malakoff, un municipi al sud de París i pròxim a Villejuif, on el passat dimecres es va descobrir un apartament on hi havia un laboratori per fabricar el mateix tipus d’explosiu que va esclatar a la casa d’Alcanar. El ministre de l’Interior francès també ha anunciat que la policia ha detingut tres persones presumptament relacionades amb aquest laboratori. Segons Collomb, “és possible” que els detinguts tinguin alguna relació amb el grup d’Alcanar.

Collomb ha informat que, durant la seva estada a París, els terroristes van comprar una càmera de fotos i van passar per la Torre Eiffel abans de viatjar a Catalunya i cometre els atemptats. El ministre de l’Interior francès ha indicat que el seguiment del recorregut que van fer els terroristes s’ha fet a través de telèfons mòbils i que s’ha pogut saber que els autors dels atemptats a Catalunya havien estat a França gràcies a la informació proporcionada per un treballador d’una societat concessionària d’autopistes.

La Fiscalia Antiterrorista de París ja havia anunciat que dos o tres terroristes de Catalunya van estar a la regió de París els dies 11 i 12 d’agost. El motiu del viatge, però, encara no s’ha fet públic

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *