.

Imatge d’arxiu de l’Institut Escola Mediterrani. Foto: Ajuntament

El programa d’agrupacions de centres que cada any posa en marxa el Ministeri d’Educació i Formació Professional compta en aquesta convocatòria amb un número rècord de participants. Centrats en la inclusió i la innovació educatives, 194 centres públics de tot el país desenvoluparan 50 projectes col·laboratius relacionats amb la convivència, la sostenibilitat o l’educació emocional. Els escollits al territori són l’Institut Serra De Miramar (Valls), l’Institut Escola Mediterrani (Bonavista, Tarragona) i l’Institut Dertosa (Tortosa)

Els instruments per a treballar les diferents àrees i objectius dels projectes premiats en aquesta convocatòria són variats: la migració dels ocells per a estudiar els ODS; horts ecològics escolars per a desenvolupar les capacitats prelaborals; o el Guadalquivir i l’Ebre per a promocionar estils de vida saludables són alguns d’ells.

El Ministeri ha destinat a la present convocatòria 1,76 milions d’euros que es reparteixen entre els 194 centres participants (al voltant de 9.000 euros cadascun); això suposa un increment del 76,3% respecte al pressupost de 2021.

Les agrupacions estan formades per dues o més centres públics de diferents comunitats o ciutats autònomes. Un equip de docents o altres professionals de cada centre participant elabora i desenvolupa un projecte de manera conjunta amb els centres que formen la seva agrupació. Alhora, cada centre realitza un projecte específic que contextualitza el projecte comú a la realitat d’aquest centre.

Tot això es duu a terme en un entorn col·laboratiu en línia del Ministeri en el qual els docents interessats a participar en aquesta convocatòria expliquen els possibles projectes que volen desenvolupar i entren en contacte, a través d’un fòrum, amb docents d’altres centres i interessos similars.

A més, les agrupacions poden comptar amb el suport d’altres institucions, com a universitats, empreses o altres organitzacions, per a dur a terme els seus projectes.

Redacció