.

.

TOTS 21

Captura de pantalla del nou compte de Twitter de LexNet.

Captura de pantalla del nou compte de Twitter de LexNet.

El Ministeri de Justícia ha posat avui en marxa @lexnetjusticia, un nou compte de Twitter d’atenció als usuaris del sistema LEXNET que des del darrer 1 de gener han d’omplir els professionals de la Justícia per relacionar-se amb motiu de l’entrada en vigor de la nova legislació sobre comunicacions electròniques. En menys de 24h aquest compte de Twitter ja té 771 seguidors i ja ha publicat 31 tweets.

Aquest nou canal neix amb l’objectiu de enfortir la relació bidireccional del Ministeri amb els professionals de la Justícia que des de principi d’any estan obligats a comunicar-se de forma electrònica amb jutjats i tribunals. A través d’aquest compte, el Ministeri de Justícia publicarà novetat i qüestions d’interès relacionades amb LexNET i els professionals.

En la mateixa línia, està previst la posada en marxa d’un nou portal web que permetrà accedir a informació jurídica adreçada a la ciutadania. També permetrà resoldre dubtes freqüents i resoldre consultes online. Des del Ministeri de Justícia, aquesta és una de les mesures emprades per reforçar “el servei públic de manera més oberta i eficient”.

La ‘ràpida i precipitada’ digitalització de la Justícia a Tarragona

El nou decret sobre comunicacions electròniques a l’Administració de la Justícia ha entrat en vigor aquest 1 de gener. Aquest decret suposarà una ‘rapida i precipitada digitalització de la Justícia’, segons explicava a Tarragona 21 ladiputada de la Junta del Col·legi, Estela Martín. El darrer mes de desembre el Col·legi d’Advocats de Tarragona va acollit la primera jornada de formació on van assistir 270 professionals del món de l’advocacia.

Fins el moment, “les probes pilot ens han donat diversos problemes i tinc seriosos dubtes de que el sistema funcioni correctament”, explicava Martín.

A partir de la instauració del decret, els lletrats disposaran d’una plataforma per rebre notificacions dels jutjats (Lexnet) i del programa de gestió E-Justícia. A Tarragona, en concret, ja se’n han expedit uns 400 per poder accedir a la plataforma. Aquest comunicarà les citacions i notificacions mitjançant el correu electrònic i s’obrirà la possibilitat d’anar a recollir els documents al jutjat, amb la qual cosa s’estalviarà en missatgers o telegrames. A aquestes mesures caldrà afegir el nou compte de twitter @lexnetjusticia obert avui.

B.U.