.

Un visitant, seguint la mostra. Foto: Cedida

El millor fotoperiodisme que es fa al Camp de Tarragona té la seva exposició al Tinglado número 2 de Port Tarragona, on hi restarà fins al 21 d’agost. Gràcies al Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, el fotoperiodisme no queda relegat, com sol ser encara habitual, davant el text, i per segon any consecutiu, la modalitat dedicada als fotoperiodistes té la seva finestra. De fet, el fotoperiodisme és potser l’única art d’aquesta professió que és exposable.

La pandèmia, l’incendi de la Conca de Barberà, la tempesta del Filomema -la recorden?- són alguns del motius centrals de la mostra, obres amb enfocs diversos, però amb la qualitat garantida i el moment precís, com una imatge d’una acció de circ impossible que Tjerk van der Meulen va captar  festival Trapezi. Recordem així les notícies que ens van colpir l’any passat en un repàs de fins a 40 exemplars, que inclouen la guanyadora, obra de Xavi Jurio -‘L’incendi que s’acosta’-, i les dues finalistes -‘Segona onada’, de Carles Esporrín- i justament, ‘Trapezi’, de Tjerk van der Meulen.

Javier Sancho, director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona; Josep M. Cruset, president de l’Autoritat Portuària de Tarragona; Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra, i David Oliete, membre de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, han inaugurat avui aquesta mostra, que aplega les 40 fotografies presentades per un total de 13 fotoperiodistes.

Aquesta categoria forma part del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, organitzat per l’Ajuntament de Torredembarra i la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb el patrocini de Repsol i la col·laboració del Port de Tarragona.

L’exposició, produïda pel Port de Tarragona, mostra les imatges presentades, signades pels fotoperiodistes Marc Colilla, Ariadna Escoda, Carles Esporrín, Alícia Fàbregas, Santi Iglesias, Xavi Jurio, Marc Lladó, Anna Lofi, Tjerk van der Meulen, David Oliete, Jordi Jon Pardo, Laia Solanellas i Núria Torres.

A través d’aquest recull d’imatges, l’espectador establirà un vincle visual amb els fets més rellevants ocorreguts a les comarques tarragonines entre l’1 de setembre de 2020 i el 31 d’agost de 2021: els estralls del temporal Filomena, la destrucció del foc a la Conca de Barberà, la convivència entre indústria i turisme, les reivindicacions de la ciutadania, el retorn de l’activitat castellera o les noves rutines sorgides de la pandèmia, entre d’altres.
Després de fer estada a Tarragona, la mostra s’instal·larà a Torredembarra i està previst que itineri a d’altres municipis del territori.

Redacció