.

.

TOTS 21

Els organitzadors del Tarragona Sona a Flamenc amb el cartell de l'esdeveniment

Els organitzadors del Tarragona Sona Flamenc amb el cartell de l’esdeveniment

El mes de febrer portarà a la ciutat un nou cicle musical amb el flamenc com a protagonista: «Tarragona Sona Flamenc». Figures destacades com Raimundo Amador i artistes locals amb reconeixement internacional com el ballarí Francis Núñez són els cap de cartell d’un cicle que programa fins a 26 activitats que inclouen espectacles, concerts, tallers i exposicions, prop de la meitat gratuïts i oberts a la ciutadania.

La nova proposta de la regidoria de Cultura, tal com explica la consellera Begoña Floria, «segueix el model participatiu tranversal del festival Dixieland, on apleguem entitats, locals i sales professionals i centres de formació que representen un nombrós col·lectiu amb sensibilitat artística i interès pel flamenc i, conjuntament, hem elaborat un programa amb espectacles, tallers i activitats de lleure i divulgació de la pràctica d’aquesta disciplina amb una llarga tradició a la ciutat». I ha afegit: «la iniciativa també forma part de les aliances estratègiques que des de l’Ajuntament impulsem amb els valors Patrimoni de la Humanitat que tenim a Tarragona, a més de la Tàrraco romana, ara afegim el flamenc a la posada en valor de la dieta gastronòmica i els castells, tots tres declarats patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO i molt presents a la nostra ciutat». Per la seva banda, el director artístic, Kike Colmenar, ha destacat que «la programació s’ha pensat cercant una combinació de tradició i modernitat per arribar a nous públics i descobrir l’evolució de l’art del ball, el cant i el toque flamenc».

El cicle s’obrirà el divendres 1 de febrer amb el concert del reconegut músic Raimundo Amador, que presentarà el seu darrer treball «Medio Hombre Medio Guitarra» a la Sala Zero. Altres artistes que pujaran als escenaris durant el febrer seran el cantaor cordovès El Pele, els grups Fronterazul i Maruja Limón, la bailaora Karime Amaya i el bailaor tarragoní Francis Núñez. El final de festa estarà protagonitzat per Vergüenza Ajena, que també clourà la seva gira 10×10 al Teatre Tarragona el divendres 1 de març.

A més, s’han programat classes obertes per iniciar-se en la pràctica del ball flamenc, a càrrec les escoles de flamenc dels Centres Cívics, Art i Flamenc i FlamenCos. La bailaora tarragonina Belen Lopez oferirà una masterclass i el tablao La Herreria obrirà les seves portes en una sessió per aprendre tècniques de ball. El Mercat Central i el de Torreforta es convertiran en tablaos flamencs per acollir activitats obertes i gratuïtes, com les actuacions del duo Aitor y Maria amb el seu disc de debut La Tierra de los Niños.

La Sala Trono presentarà l’espectacle LaboratoriA, una proposta que combina música i dansa, protagonitzada per quatre dones que reflexionen a través del flamenc sobre la condició femenina. I al Teatret del Serrallo també sonarà el flamenc amb l’espectacle Folkmenc, que aplega un repertori de diferents pals del flamenc en una versió innovadora en català: folklore tradicional i vessants flamencs a càrrec de les Puvill & Cia.