.

Imatge de la reunió

Imatge de la reunió

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, i el delegat territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Joaquim Nin, han presidit aquest matí la reunió de la Mesa institucional del Circuit del Camp de Tarragona per a l’Abordatge de la Violència Masclista, màxim òrgan de representació i decisió en la lluita contra aquesta xacra. El seu objectiu és millorar la resposta a les dones que travessen aquestes situacions i optimitzar els recursos existents.

En el transcurs de la reunió, Montse Gatell ha donat a conèixer que l’any passat “855 dones del Camp de Tarragona van trucar a la Línia 900900120 d’atenció a les dones en situació de violència masclista i que el 29,8% de les 2.140 dones ateses l’any passat en algun dels 13 Serveis d’Informació i Atenció a les dones (SIAD) locals travessaven situacions de violència masclista”.

Els SIAD compten amb la col·laboració de l’ICD i posen a disposició de les dones un servei d’assessorament psicològic i jurídic que donen resposta, de manera coordinada, a les necessitats d’informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes relacionats amb la vida de les dones, ja sigui de l’àmbit laboral, social, personal, familiar i altres. Un dels seus eixos de treball és la detecció, la prevenció i la sensibilització en relació a la violència masclista.

En la Mesa institucional, que ha tingut lloc a la seu de la Delegació Territorial del Departament de Benestar Social i Família, la presidenta de l’ICD ha exposat les darreres actuacions del Programa d’Intervenció Integral contra la violència masclista 2012-2015, que és el marc de les polítiques actives del Govern en quest àmbit, així com el desenvolupament del Circuit del Camp de Tarragona per a l’Abordatge de la Violència Masclista, amb la constitució efectiva dels sis equips comarcals i la finalització de cadascun dels protocols d’actuació comarcals abans que acabi l’any. L’objectiu és donar una resposta social i institucional integrada i satisfactòria a les dones afectades per violència masclista i establir una xarxa territorial i coordinada que vetlli pel desplegament i la millora d’un model d’intervenció integral.

En la reunió han participat representants dels diferents departaments de la Generalitat de Catalunya, els Consells Comarcals, els municipis de Tarragona, Reus, Valls, Salou, Cambrils, el Vendrell i Calafell, la Diputació de Tarragona, les demarcacions tarragonines del Col·legi d’Advocats, el Col·legi de Periodistes, la Fiscalia, l’Audiència, l’Institut de Medicina Legal, i l’Assemblea Territorial de Dones.