.

.

TOTS 21

Imatge del màping de Casa Navàs del 26 de maig. Foto: Casa Navàs

‘L’artesania numèrica de la Casa Navàs’, el màping creat per l’artista Alba G. Corral, es projectarà durant dos caps de setmana de juny. Aquest dijous dia 9 de juny tindrà lloc el primer passi, que es repetirà també el divendres 10 i el dissabte 11 i, la següent setmana, els dies 16, 17 i 18 de juny. El funcionament serà el mateix que en la primera ocasió (el dia 26 de maig). La primera projecció del màping serà a les 22.15 h i s’anirà repetint fins a la mitjanit cada 10 minuts amb la possibilitat de veure’l des de qualsevol punt de la plaça.

La creació vídeomusical de Corral pretén dotar la façana de la Casa Navàs d’una segona pell visual i sonora que mostra, de manera intimista i amb gran delicadesa, la seva bellesa interior. També vol ser un cant de defensa de la importància que van jugar els artesans en la construcció de les grans obres modernistes impulsades per arquitectes com Domènech i Montaner o Antoni Gaudí. Una reivindicació que també està present en les visites guiades que s’organitzen a la Casa Navàs. I és que no s’ha d’oblidar que el Modernisme fou un moviment de gran transversalitat i amb la implicació d’equips ben diversos que van permetre sumar art i coneixement.

Vermuts Miró és el promotor del màping “L’artesania numèrica de la Casa Navàs”, que s’inclou dins del programa del festival internacional de l’art electrònic ISEA 2022 (International Symposium on Electronic Art), que arranca aquesta setmana a Barcelona. Aquesta iniciativa també vol posar en valor el fet que la joia modernista de la plaça del Mercadal de Reus, construïda entre el 1901 i el 1908, és l’única obra modernista d’Europa que conserva el seu interior original.

Alba G. Corral és una artista visual madrilenya, establerta a Sant Carles de la Ràpita amb formació en enginyeria informàtica i vocació multidisciplinària, està dedicada a la creació d’art generatiu mitjançant programari. Aquesta creadora de renom internacional ha presentat els seus treballs en diversos festivals i esdeveniments a Europa, Japó, Mèxic i Estats Units. És també comissària del festival Eufònic de les Terres de l’Ebre.

Redacció