TOTS 21

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha visitat aquest matí el Magatzem Reial. Foto: Manel Granell

En un any sense cavalcada per prevenció sanitària, aquest matí l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, s’ha adreçat a conèixer el Magatzem Reial que els darrers dies han estat muntant els patges reials al refugi número 1 del moll de costa. Per aquest espai tan màgic hi passaran més de 6.000 nens i nenes de la ciutat, que tindran la sort de poder descobrir tot el que passa al món dels patges reials dies abans de l’arribada de Ses Majestats la tarda del 5 de gener i finalment, durant la nit poder repartir els regals per tota la ciutat.

Les carrosses de l’Ajuntament, que ja hi son des del passat 22 de desembre, s’han omplert de regals; el sèquit de Patges les estan posant a punt i estan treballant intensament i endreçant totes les joguines per a repartir allà on toca. També s’està preparant tot el material necessari per poder accedir a les cases, com les escales i cordes per poder pujar els regals.

A partir d’avui i fins el dimarts 5 de gener a les 13.30h, l’aparcament exterior del Refugi 1 del moll de costa, estarà completament buit per a garantir un espai ampli per tal de col·locar-hi unes tanques en diverses fileres per a poder gestionar les reserves per franges horàries tal i com es va establir. Hi haurà̀ controladors d’accés que s’encarregaran d’administrar-les. Un cop dins el Magatzem hi haurà un espai de recepció amb presa de temperatura i gel hidroalcohòlic per a tothom. 

En aquest punt els visitants es trobaran amb un dels Patges Reials que els explicarà̀ les normatives d’accés al recinte i transmetrà̀ el missatge dels Reis per primera vegada hi farà̀ la introducció́ de la visita el magatzem. A partir d’aquí el grup, format per 15 adults acompanyats dels seus fills (màxim tres per adult), s’anirà aturant allí on el Patge doni les explicacions oportunes per a conèixer tots els secrets de la seva feina. A cada punt d’aturada hi haurà 15 adhesius al terra que seran ocupats per cada família. 

Al final d’aquest recorregut tan màgic, els nens i nenes que ho desitgin podran deixar la seva carta a la Bústia Reial. 

L’interior del magatzem reial al refugi 1 del moll de costa de Tarragona durant una visita guiada. Foto: Jordi Marsal

S’hi podran veure 12 carrosses 

En el muntatge del Magatzem Reial hi han participat més de 100 persones, principalment els equips tècnics de l’Ajuntament i el Port de Tarragona, les respectives Brigades, La Guàrdia Urbana, la Policia Portuària, l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil i diferents empreses del territori. L’animació compta amb un equip d’actors i actrius professionals i grups de teatre amateur de la ciutat. 

Es podran veure 12 carrosses i un espai de més de 1.500 m2 ambientat en la decoració d’un magatzem dels Reis d’Orient i els seus ajudants.

Ses Majestats arribaran per mar el dimarts 5 de gener a les 18h i es podrà seguir en directe per Tac12 tv i les xarxes municipals.

Redacció