.

Carlos Pita, felicitat pels seus companys en fer l’-0

Dramàtica derrota del Nàstic a l’Anxo Carro que pot precipitar l’adéu de Gordillo de la banqueta. Un gol de Carlos Pita ha sentenciat un impotent equip grana, que ha ofert molt menys del que s’esperava en un duel a vida o mort. Fins als darrers minuts no s’ha vist un Nàstic bolcat, quan finalment ha generat grans ocasions de gol, però la sort no l’ha volgut visitar.

El partit de l’ultimàtum arribava finalment a l’Anxo Carro de Lugo. Gordillo presentava dos canvis; Albentosa tornava a la convocatòria i repetiria com a central amb Cadamuro, i Manu del Moral en comptes de Suárez a dalt de tot. Interessant era l’aposta per la titularitat de Brugui, que havia donat una lliçó en l’inacabable partit contra l’Alcorcón. Un partit amb retrobaments, el més destacat el de Viqueira com director esportiu del Lugo.

Els gallegs de Javi López arrencaven el partit mimant la pilota i els grana, amb el clàssic 4-4-2, esperant sorprendre el rival, però a poc a poc els grana s’anaven situant al camp, amb una ocasió primerenca de Tete. Manu del Moral s’adornava amb un dribling espectacular i Uche mostrava les seves credencials per la banda dreta. Progressava adequadament el Nàstic en la sortida i sobretot en el tall.

Carlos Pita llençava centrat a porta al minut 24 en el primer xut local amb opcions entre els tres pals. El control seguia sent per al Lugo, i el Nàstic estava pendent del tall al migcamp o amb sortides des de la defensa. A la mitja hora arribava la gran ocasió grana, una sensacional internada per l’esquerra d’Abraham, amb passi mortal a Del Moral, que rematava d’esperó. Salvava de manera providencial la defensa local un gol cantat. L’ocasió no descontrolava el Lugo. Kravets responia quatre minuts més tard amb una falta directa que llepava l’escaire de la porteria d’Isaac Becerra. Era evident la igualtat en el joc i en les ocasions.

Tot just pintava bé la primera part quan arribaria el gerro d’aigua freda amb un gol de Carlos Pita en una mala defensa d’una centrada per la banda esquerra. Del Moral, el més perillós, tenia l’opció d’empatar en la següent jugada, però l’àrbitre indicaria un dubtós fora de joc. A la darrera jugada de la primera part, Becerra evitaria el 2-0. Gran decepció en uns primers 45 minuts on s’esperava més del Nàstic, almenys no arribar al descans amb una derrota parcial.

Reaccionava un Gordillo que se la jugava de debò, fent entrar pólvora als inicis de la segona part i donant pas a Barreiro per Brugui. Era més que necessari perquè els grana començaven a naugrafar. Una opció bona de Pita i una pilota al pal posterior, amb una sensació de domini perillós cada cop més evident, estaven condemnant el Nàstic. En una falta posterior, Becerra salvava el 2-0 en un gran xut directe de Kravets. Recuperava la serenitat el Nàstic, però la defensa no es mostrava segura davant l’escomesa constant de Kravets, Iriome i Pita, gairebé sempre per la dreta.

Gordillo feia sortir Javi Márquez per Rocha, però era el Lugo qui es llançava a buscar el 2-0. Se succeïen les ocasions i els xuts a porta dels gallecs. Márquez tractava de generar ocasions mirant a Manu Barreiro, però no hi havia manera de generar-ne de clares. Més aviat es temia que podria arribar el segon dels gallecs. El Lugo era tot alegria i al Nàstic li pesava el drama. Però tot i això segueix tenint un gran equip i no se’l podia condemnar abans d’hora. I així és el futbol, del Moral tenia la millor opció per empatar en rebre una gran centrada pers la dreta.

A la desesperada afrontava el Nàstic els darrers minuts. Escriche tenia el 2-0 en una gran combinació amb Campillo i Aburjania. Es desesperava Gordillo a la banda, però l’equip no veia porteria fins als darrers moments, amb córners i faltes directes. Morira el partit amb dues grans ocasions, una de Barreiro i una final d’Albentosa, un remat franc de cap, net, polit, claríssim. La sort tampoc no acompanyava.

El Consell decidirà dilluns

El president del Nàstic, Josep Maria Andreu, ha avançat acabat el partit que el Consell d’Administració decidirà demà sobre la continuïtat o no de Gordillo: “Avui era un dia important per reaccionar. No hem aconseguit ni un empat”, ha declarat a Tarragona Ràdio. Adreu ha estat clar: “Davant una situació com aquesta, amb una bona plantilla i sense sort, hem de canviar-ho. L’encert és el resultat d’insistir moltes vegades. Alguna cosa està fallant”.