TOTS 21

S'inaugura avui a les 19 h i es podrà visitar fins al 9 d'agost

S’inaugura avui a les 19 h i es podrà visitar fins al 9 d’agost

La Regidoria de Cultura presenta l’exposició de pintures de Jordi Borràs a la Sala Lluís d’Icart, que es durà a terme fins al 9 d’agost i que s’inaugurarà avui, 17 de juliol, a les 19 h. La mostra es podrà visitar de dilluns a divendres, de 10 a 20.30 h (accés pel Pati del Castell) i els dissabtes, d’11 a 13.30 h i de 17 a 21h.
Jordi Borràs Fa va néixer a Tarragona l’any 1944. Va prendre contacte amb l’art de ben jove a l’Escola – Taller d’Art de la Diputació de Tarragona, al carrer de Sant Anna, amb els recordats professors Lluís M. Saumells, Antonio Gonzalo Lindin, Garcia Anguera i l’escultor Salvador Martorell. El 1960 es va traslladar a Barcelona per iniciar l’aprenentatge de joieria al taller del joier tarragoní Xavier Rigau Mestre, matriculant-se al Conservatori Municipal d’Arts Sumptuàries Massana per complementar la seva preparació artística amb els cursos preparatius i els de cisellat. L’any 1968 va col·laborar a Tarragona amb els joiers Josep M. Borrut Hilari i Josep Ros Navarro. El 1973 va instal·lar el seu taller i botiga de joieria a Torredembarra, a la casa pairal de la seva família on hi va treballar fins a jubilar-se l’any 2006.
L’any 1993 va iniciar els primers treballs per a la construcció del Baldaquí i Seient de la Custòdia del Corpus de la Catedral de Tarragona destruït l’any 1936, la joia més emblemàtica de la seva vida professional. L’any 1996 va instal·lar amb els seus fills Jordi i Guillem taller i botiga al carrer de Portalet de Tarragona.
Una vegada jubilat, Jordi Borràs va tornar a l’Escola Massana per iniciar un somni de la seva joventut: el dibuix i la pintura, activitat que ha anat practicant esporàdicament al llarg dels anys i que complementa amb els cursos de Massana Permanent de Retrat i Figura, dirigits pel pintor Josep M. Cabané. Acabats aquests cursos continua assistint a classes del taller privat del pintor Cabané fins a l’actualitat.