.

.

TOTS 21

El concert serà aquest dissabte a les 21.30 h, a l’exterior de l’església. Foto: Cedida

El concert serà aquest dissabte a les 21.30 h, a l’exterior de l’església. Foto: Cedida

La segona proposta de la Primavera Musical a Vistabella s’emmarcarà en el món del jazz contemporani. Ramon Quadrada amb ‘Quadraphonics’ Jazz Quintet oferirà un repertori de composicions originals aquest dissabte 27 de maig a les 21.30 h. Un muntatge que es podrà viure a l’aire lliure, al davant de l’església del Sagrat Cor, que enguany celebra el centenari de la seva construcció.

El trompetista Ramon Quadrada oferirà un seguit de composicions pròpies amb notables ressonàncies del Hard Bop. També es caracteritzen per contenir una fusió entre música tonal i música modal que defineix el jazz del segle XXI. Tot plegat, en format de quintet. Aquest està format també pel saxofonista Víctor de Diego, el pianista Jordi Berni, Rai Ferrer al contrabaix i Xavi Maureta a la bateria.

Concerts de Primavera
I Maria del Mar Bonet serà l’encarregada de tancar els concerts de primavera amb la proposta ‘Nosaltres les dones’. De fet, es tracta de títol d’un poema d’Edith Södergran que Maria del Mar Bonet va musicar i enregistrar a finals dels setanta a l’àlbum Alenar (SonyMusic, 1977). Ara, la cantautora presenta un espectacle pensat per reivindicar la dona, acompanyada de Dani Espasa al piano i a l’acordió. L’actuació es durà a terme el 17 de juny a les 21.30 h.

Concerts de tardor
La segona part dels concerts d’aquest 2023 es durà a terme els mesos d’octubre i novembre. El 28 d’octubre serà el torn de l’Ensemble Lisboa 1740 amb la ‘Missa Regalis’. Es tracta d’una obra de Francesc Valls, qui és considerat com un dels compositors més importants i influents del Barroc català. És una producció del Festival de Música Antiga dels Pirineus.

Vilart Ensemble interpretarà ‘Tornant a l’origen’. Un programa en el qual s’emparellen dues de les obres cabdals del repertori per a clarinet i quartet de corda: el Quintet per a clarinet i cordes de Johannes Brahms, i Gumboots, de David Bruce. El concert serà el 29 d’octubre.

I la Jove Capella Reial de Catalunya tancarà la Primavera Musical a Vistabella d’aquest 2023. Oferiran un programa basat en el Renaixement Hispànic. La Jove Capella Reial de Catalunya és una iniciativa de Jordi Savall i Lluís Vilamajó. Els concerts de tardor es duran a terme a les 20.30 h a l’interior de l’església.

 Venda d’entrades
Les entrades es podran adquirir a través del web del cicle www.primaveramusicalvistabella.com . L’entrada de cada concert tindrà un cost de 15 euros. També es podrà adquirir un abonament de 3 concerts, al preu de 36 euros.

Església del Sagrat Cor de Vistabella, un espai per recuperar
Més enllà de la voluntat d’obrir l’Església del Sagrat Cor de Vistabella al món artístic, aquest cicle també té la voluntat de ser un trampolí per col·laborar en la restauració d’aquest element modernista. En els darrers anys, han restaurat alguns elements d’aquesta obra de l’arquitecte Josep Maria Jujol. L’església va ser declarada com a Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 2011.