.

Pàrquing Jaume I

Segueix la polèmica entorn al Pàrquing Jaume I

El polèmic aparcament Jaume I es va aprofitar de maquinària que estava destinada a proveir l’aparcament Torroja a partir de factures duplicades i fins i tot inflades, segons la declaració d’un ex cap de serveis de l’empresa Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT).

José Tomás, cap de serveis de l’AMT entre els anys 2007 i 2012, ha estat citat a declarar pel jutge Antonio Gambón aquest dilluns 26 de maig a les 9h del matí al jutjat d’Instrucció nº3 de Tarragona, tot i que finalment ha estat cridat a les 10.40h i durant gairebé una hora.

Ha estat present Ignacio Barroso, advocat de la Plataforma Veu Ciutadana, que a partir d’una denúncia va fer iniciar el procés judicial sobre l’anomenat ‘Cas Jaume I’ l’any 2008, i també l’advocat de l’AMT.

Segons ha pogut saber Tarragona21, José Tomás ha declarat que quan va arribar al seu càrrec a l’empresa municipal es va adonar que s’havia pagat dos cops una factura per proveir els quatre aparcaments municipals amb maquinària d’aparcament convencional com són les barreres, màquines d’entrada i sortida, caixers i software, i que un dels quatre aparcaments, el Torroja, no hauria rebut les seves màquines corresponents. Aquestes haurien anat a parar a l’aparcament Jaume I. D’altra banda, hauria observat que la segona factura presentava preus “desorbitats” o “inflats”, ja que plasmaven un cost de 90 mil euros per maquinària que a preu de mercat costaria 17 mil euros. Finalment, la maquinària de Jaume I va ser retornada al lloc que corresponia, Torroja.

També ha estat cridat a declarar avui Julio Cadena, cap de secció d’enginyeria industrial; i demà 27 de maig, Eduardo Martínez, cap de secció d’enginyeria de camins, Luis Fernando Bañeras, cap de secció d’arquitectura, i Josep-Oscar Macian, cap de secció tècnica d’urbanisme i informes de llicències.

Anteriorment ja havia declarat el secretari general de l’Ajuntament, Joan Anton Font, que també va ser president de la comissió d’investigació que en 2008 va redactar un informe d’expedient denunciant irregularitats, i tres perits més dels informes tècnics. Segons Veu Ciutadana, Font hauria declarat que no es movia un fil sense que l’equip de govern i tots els polítics del consistori en tinguessin constància. Cal recordar que era època de l’alcalde Joan Miquel Nadal.

Per aquest motiu l’advocat de la plataforma demanarà que siguin cridats a declarar tot el Consell d’Administració de l’AMT, l’alcalde i el comitè de govern de l’Ajuntament d’aquella època i la mesa d’adjudicació del pàrquing Jaume I a la UTE integrada per l’AMT i Sistemes Alem.

El jutjat ja disposa del llistat i el certificat de totes les persones que van integrar el Consell d’Administració de l’Empresa Municipal d’Aparcaments Municipals entre els anys 2001 i 2012, i de totes les persones que van integrar el ple de la corporació en el mateix període.

Tot el procés d’adjudicació i de construcció del pàrquing es va pressupostar en 4 milions i ja ha costat més de 30.