.

.

TOTS 21

Imatge de la presentació d’aquesta tarda. Foto: Ajuntament

La segona edició del Mercat Medieval de Castellvell del camp, que se celebrarà els dies 30 de setembre, 1 i 2 d’octubre, amplia enguany tant l’espai firal com el nombre de parades. La mostra ocuparà el carrer Pompeu Fabra, el carrer Major i arribarà fins al pati del consultori, passarà de les 20 parades de l’any passat fins a més de la trentena. Així ho han explicat aquesta tarda en roda de premsa l’alcalde de la vila, Josep Sabaté, i els responsables de l’entitat organitzadora, Associació Cultural Reus Medieval, Antonio Gesalí i Alejandro Yeste. El grau de satisfacció amb l’anterior edició va ser tan elevat que tots els paradistes que hi van ser presents repetiran enguany. El pressuposts és de 14.500 euros.

L’horari de l’obertura serà el divendres, de les 18 a les 23 hores; el dissabte, d’11 hores a 23, i el diumenge, d’11 hores a 22. Els espais de restauració romanran oberts fins més tard si la situació ho requereix.

Entre les novetats d’enguany destaquenla presencia d’oficis, espectacles  aeris i de foc, trapezistes, una exposició sobre tortures de l’època medieval i campionats amb premi de tir amb arc.

Sabaté ha destacat que la nova edició permetra «consolidar el ercat com una de les fires medievals més rellevants en aquest atemàtica del Camp de Tarragona i del país». Per la seva banda, els representants de l’empresa responsable de l’event han posat l’accent en els atractius i varietat de parades que el visitant es trobarà enguany. S’espera repetir o fins i tot superar la xifra de les prop de 6.500 persones que van visitar el recinte l’any passat. Entre elles, «molta gent de les urbanitzacinos, que era un dels objectius que ens havíem fixat, així com de Reus», afegia el batlle.

Parades d’artesania i gastronomia per a tots els gustos

Enguany el visitant podrà trobar diverses parades d’artesania, herbes, sabons, joguines de fusta, orfebreria, clauers personalitzats de fusta, bosses amb macrame, macrame de plata, carteres de pell i cautxú, cremes d’orujo, corones i braçalets artesans i minerals, atrapasomnis i plateria, entre altres.

També s’oferirà una àmplia oferta gastronòmica amb una nova taverna i parades de cuina japonesa, creps, gofres, pizzes, pa, pastissos, formatges i productes lactis, fruita i delícies turques o gominoles.

Un altre dels elements destacats serà la zona d’atraccions per als infants, que es desplaçarà fins al carrer Major per donar continuïtat a l’espai firal.

Espectacles, oficis i animació

Durant els dies de mercat es programaran diversos espectacles i activitats relacionades amb el món medieval. Uns dels protagonistes d’enguany seran els gegants medievals de Reus que ens acompanyaran durant l’acte d’inauguració, el dissabte a la tarda i el diumenge. També destaca la presència d’espectacles de teles aèries, de cercles i trapezistes. Tampoc hi faltaran espectacles de foc per la nit, fakirisme, músics, els xanquers i altres personatges. Els infants podran gaudir del gran racó infantil amb taules de jocs gratuïtes, dels tallers monitoritzats i d’obres de teatre amb titelles pel matí i per la tarda. Un altre dels atractius seran els campionats de tir amb arc, amb premis per als guanyadors.

Una altra de les novetats serà la presència d’oficis amb artesans treballant en directe, escultors de pedra i de fusta, tallers d’orfebreria i de plateria. El visitant també podrà visitar un espai expositiu sobre mètodes de tortura de l’època medieval.

On aparcar?

L’organització ha habilitat una sèrie de llocs habilitats per a poder aparcar durant la celebració del II Mercat Medieval de Castellvell del Camp.

Els visitants que accedeixin a Castellvell per la carretera de Reus, tindran diverses opcions per a poder aparcar. El carrer de la Mineta, l’aparcament del carrer de l’Hostelera, el mateix carrer de l’Hostelera i l’avinguda President Companys:

Carrer de la Mineta: https://maps.app.goo.gl/fnVWutofmWUg9nqJ9

Avinguda President Companys: https://maps.app.goo.gl/2Fu7G3hH9VUzCy6j7

Carrer de l’Hostelera: https://maps.app.goo.gl/4Eryvzwxp7uNdDPr9

Per als que vinguin d’Almoster, o per la carretera nova de la Selva del Camp, l’aparcament serà al Camí dels Recs. Per accedir-hi, no cal passar pel carrer Pompeu Fabra, que estarà tallat pel mercat medieval. L’accés serà pel carrer Sant Jaume i pel carrer Sant Jordi.

Camí dels Recs: https://maps.app.goo.gl/BQxRfQjeXN2uzJ8h9

Els visitants que arribin a Castellvell del Camp en autobús, -a través de la línia que uneix el municipi amb Almoster, Castellmoster i Reus-, tindran un servei de bus, amb parada al davant del Mercat Medieval.

El Mercat Medieval està organitzat per l’Ajuntament de Castellvell del Camp amb la col·laboració de l’Associació Cultural Reus Medieval.

Els sortejos

Per estar informats de totes les novetats del mercat medieval i participar en els sortejos que es realitzaran podeu seguir-los a les xarxes socials oficials de l’associació cultural Reus medieval.

Facebook: https://www.facebook.com/Assculturalreusmedieval

Instagram: @assculturalreusmedieval

Redacció