.

.

TOTS 21

Alart Quartet. Foto: Cedida

Alart Quartet. Foto: Cedida

En aquest tercer concert corresponent a la residència de l’Alart Quartet a l’Auditori Josep Carreras, es proposa un programa un xic diferent, amb el pianista i compositor Albert Guinovart. Aquest concert tindrà lloc el divendres 9 de juny a les 21.30 h, amb els violins de Josep Colomé i Josep M. Ferrando, la viola de Miquel Córdoba i el violoncel de Josep Trescolí, tots ells acompanyats per Guinovart.

El quintet amb piano serà el centre d’aquest concert on interpretaran un quintet, composat pel mateix Guinovart, basat en en el Mite del Compte Arnau, un dels personatges més coneguts i controvertits de la nostra cultura. El quintet “El Mite del Compte Arnau” es va interpretar per primera vegada, a càrrec d’Albert Guinovart i l’Alart Quartet, el 2015 en el context del XX Cicle de Representacions del Mite del Compte Arnau a St. Joan de les Abadeses.

Moltes són les versions que podem trobar de la llegenda i molts els autors que n’han fet ressò i han escrit sobre el mite. I moltes són, també, les facetes i tarannàs que s’atribueixen al Comte Arnau: poderós, abusiu, tendre, seductor, irreverent, etc. Però tots coincideixen en la seva vessant malvada i terrorífica que el va portar a esdevenir una ànima maleïda condemnada a vagar pels boscos amb el seu cavall negre per redimir els pecats comesos en vida.

Guinovart ha escollit tres escenes del mite per basar la seva obra, dividida en tres moviments, on podrem experimentar tot una sèrie d’emocions i atmosferes que recreen i ens faran reviure, de manera excepcional, un del mites més importants del nostre país.

Les entrades es troben a la venta a través del web www.auditorijosepcarreras.cat. També es poden comprar al vestíbul de l’Auditori des d’una hora abans de l’inici del concert i amb antelació a la secretaria del Conservatori.