.

.

TOTS 21

Una dona firmant les peticions fetes pels membres del grup de Treball en Defensa per la Sanitat Pública a Tarragona en les quals demanen una millor atenció primària. Foto: Mar Rovira

El grup de Treball en Defensa per la Sanitat Pública ha reclamat recuperar al 100% les visites presencials als Centres d’Atenció Primària (CAP) de Tarragona. El col·lectiu ha demanat que els usuaris puguin tornar a demanar cita al taulell dels CAPS sense haver de fer-ho per via telefònica o telemàtica.»Si pots anar a les botigues, als bancs i als especialistes de l’Hospital Joan XXIII perquè no pots anar a la doctora de capçalera?», ha dit Silvia Labodia, membre del grup. A més, ha considerat que es vulnera el dret a la privacitat dels usuaris quan aquests han de demanar cita als administratius dels CAPS. Els activistes també han lamentat que no es reunissin aquest dimecres amb la gerència de la regió sanitària de Tarragona.

El grup de Treball en Defensa per la Sanitat Pública s’ha instal·lat aquest dijous al matí a la cantonada de la Rambla Nova amb l’avinguda Pau Casals per seguir recollint firmes per demanar millores en l’atenció primària. Fins ara, ja n’han recollit més de 3.200 i tenen previst entregar-les el pròxim abril quan s’organitzarà una manifestació. Els activistes estan preocupats per la priorització de l’atenció telefònica d’ençà de l’esclat de la pandèmia. Consideren que el sistema telemàtic per demanar cita exclou col·lectius com la gent gran o les persones que no tenen Internet -pel que fa a l’ús de la tecnologia-, i també els nouvinguts, en aquest cas, per la dificultat de la llengua.

La plataforma ha denunciat que els usuaris que demanen cita des del taulell dels Centres d’Atenció Primària han d’explicar el seu problema als administratius davant de la resta de persones

Labodia ha denunciat que els usuaris que demanen cita des del taulell dels Centres d’Atenció Primària han d’explicar el seu problema als administratius davant de la resta de persones. Això, diu, vulnera el seu dret a la privacitat i la intimitat. A més, opinen que els administratius no són les persones encarregades de decidir si l’usuari necessita una visita mèdica. “La funció de l’administratiu no és aquesta, sinó que ho ha de fer un metge”, ha assenyalat. Així mateix, ha considerat que per via telefònica tampoc es pot diagnosticar bé. “Per telèfon no pots veure si una persona té depressió, si una dona està maltractada ni tampoc si un peu està trencat”, ha afegit Labodia.

Segons la portaveu del grup, aquest sistema provoca que s’ampliïn les llistes d’espera als especialistes i que es retardi el diagnòstic de malalties greus. De fet, ha explicat que si algú té un problema de ronyó fins que no el visita la doctora de capçalera per primera vegada poden haver passat un o dos mesos i que fins que la persona no és diagnosticada, diu, pot haver passat un any i mig. “Ahir mateix vam saber que Santa Tecla té 20 mesos de llista d’espera per un especialista, quan la persona hi arribi als 20 mesos, segons quina malaltia tingui, si és un càncer, potser s’haurà agreujat moltíssim o ja no hi arribarà”, ha lamentat.

Des del grup s’indica que només volen que es faci per via telefònica o telemàtica tot allò que està relacionat amb tràmits, com ara informar sobre receptes, baixes i altes mèdiques o informes

El grup per la sanitat pública ha indicat que només volen que es faci per via telefònica o telemàtica tot allò que està relacionat amb tràmits, com ara informar sobre receptes, baixes i altes mèdiques o informes. També ha demanat que hi hagi 24 hores d’atenció a les urgències dels CAPS i que es doti aquests centres sanitaris de més recursos i personal.

El col·lectiu també ha lamentat que no es fes la reunió amb la gerència de la regió sanitària del Camp de Tarragona que tenien programada per aquest dimecres. Segons Labodia, no se’ls va comunicar que no hi hauria reunió amb la responsable de Salut, Dolça Cortasa. Ara per ara, no hi ha data per una nova trobada. “Durant anys hem demanat reunions i ens les han negat, ens han contestat a través dels mitjans; el patètic i trist és que canviïn la data i no ens ho comuniquin, ens sembla inacceptable, no els importa res el patiment dels ciutadans quan van al metge”, ha tancat Labodia.

Mar Rovira