.

.

TOTS 21

El Gremi de la Construcció del Baix Camp reprèn aquest divendres els actes de commemoració del 400 aniversari de l’entitat amb la inauguració de l’exposició Pedra a pedra, 400 anys del Gremi de la Construcció del Baix Camp de Reus, que es podrà visitar a la Sala 4 del Museu de Reus, a la plaça de la Llibertat.

Es tracta d’una mostra retrospectiva sobre la història del Gremi que es podrà veure entre el 7 d’octubre i l’11 de novembre. L’exposició estarà comissariada per l’historiador reusenc Joan Navais i produïda per Ovni. A la mostra s’hi poden veure diversos panells amb informació de l’entitat, també imatges en alguns casos inèdites, documents del Museu de Reus i també algunes peces històriques del sector de la paleteria i la construcció. La mostra, amb entrada lliure, es podrà visitar de dimarts a dissabte de 17.30h a 20.30h.

A banda d’aquesta exposició, el 17 d’octubre, el Centre de Lectura acollirà la presentació a partir de les 19.30h d’un nou volum de la seva col·lecció de llibres, en aquest cas sobre la història del Gremi. Joan Navais en serà l’autor d’aquesta recerca que també inclourà en facsímil el llibre totalment esgotat d’Ezequiel Gort L’antic Gremi dels Mestre de Cases de Reus, editat l’any 1985.

Els actes del centenari s’acabaran el 17 de novembre amb la presentació d’un vídeo documental dirigit per David Fernández que s’estrenarà al Saló dels Distingits de l’Institut Pere Mata i un concert solidari amb el grup de corda Aupa Strings, el 4 de desembre al Teatre Bartrina, la recaptació íntegra del qual anirà a favor de la Càtedra del Dolor Infantil de la URV que dirigeix el doctor Jordi Miró.

Organització, patrocinadors i col·laboradors

El programa d’actes del 400 aniversari del Gremi de la Construcció del Baix Camp és un projecte de la mateixa entitat amb el suport institucional de l’Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona, el patrocini del Port de Tarragona, la Cambra de Comerç de Reus, el Consell Comarcal del Baix Camp, la Fundació Laboral de la Construcció i les empreses Mausa, BigMat, Unifamiliars Sant Jordi i Cabré Group. Una vintena més d’empreses del sector també hi col·laboren: UN Correduría, Martorell Serveis de Reforma i Obra Nova, Constructora Baix Camp, Hincosa, Carpinteria KP, Expomat, Electromecànica Blasco Gómez, Materials de Construcció Vidua Font, Ballarin Treballs de Paleta, Construccions Vinaixa, Mutua Reddis, Grup La Clau, Constructors i Promotors CRAVIC, Construccions Noray, Constecnia SL, Fulgencio Villar SL, Gero 10, Construccions Ferré, Trans Crispi, Andamios Plácido, M.Vilella Constructor, Construccions Plana, Construccions Gregori Salvat.

Redacció