.

.

TOTS 21

Cartell de la projecció de la pel·lícula. Foto: Ajuntament

Cartell de la projecció de la pel·lícula. Foto: Ajuntament

El Gran REC farà parada a Torredembarra de la mà de la Regidoria de Cultura aquest dissabte, 26 de novembre, a les 20 h, a la Sala Cal Maiam, amb la projecció de la pel·lícula «El extraordinario viaje de Celeste García». L’entrada és gratuïta. L’activitat s’emmarca en la celebració del 25N – Dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones.

El projecte el Gran REC va néixer amb la voluntat de complir amb els objectius d’una aposta social i divulgativa. El projecte va més enllà de les pròpies dates del Festival potenciant així la relació existent entre el REC i diverses poblacions de la rodalia, amb títols que ajudin a crear una consciència social entorn les diferents realitats de la vida contemporània, marcada sovint per estereotips poc realistes.

«El extraordinario viaje de Celeste Garcia»: Celeste García, antiga professora, treballa ara al planetari d’un petit poble de l’entorn de La Habana. Cansada de la seva vida anodina i sense cap emoció, no dubta en acceptar la invitació de la seva estranya veïna i amiga Pauline, qui la convida a viatjar al seu planeta, on el govern cubà ja ha començat a reclutar viatgers.

La protagonista se’ns presenta com una dona que ha sigut poc menys que una espectadora de la seva pròpia vida, però que ens conquereix amb la seva calidesa i empatia, i ens condueix per una aventura pausada i simpàtica, repleta de situacions surrealistes. Situada a la Cuba «post-soviètica» y «pre-no-sabem-què», la divertida “El extraordinario viaje…” es construeix a través d’una narració audiovisual trufada de metàfores que només els cubans poden “inventar”.