.

.

TOTS 21

El conseller de Territori, Juli Fernández, al ple del Parlament. Foto: Gerard Artigas

El conseller de Territori, Juli Fernández, ha assegurat que el Govern està en un procés tècnic per trobar “solucions i respostes de manera solvent, seriosa i exigent” a les “mancances” de la reforma del Pla Director Urbanístic (PDU) del Consorci Recreatiu i Turístic (CRT) conegut com a Hard Rock. En el marc d’una interpel·lació de la CUP al ple del Parlament, el conseller ha afegit que hi ha 17 informes sectorials favorables i que el projecte no s’aprovarà definitivament fins que no es tinguin el conjunt d’avals sectorials. Així ho ha dit després de l’informe del Departament d’Acció Climàtica que assenyala incompliments dels requisits mediambientals del projecte que es planifica a Vila-seca i Salou.

El conseller ha recordat que s’ha de fer una modificació de part del pla urbanístic perquè així ho mana una sentència judicial. Segons ha explicat, durant el procés d’informació pública de la modificació s’han rebut 17 informes sectorials amb les seves aportacions i amb resultat favorable. Ara, ha afegit, el seu departament està treballant amb Acció Climàtica i a l’espera de rebre l’informe de seguretat industrial.

Per la seva banda, la diputada de la CUP Laia Estrada ha defensat que ara no és moment de modificar el pla urbanístic sinó de “descartar” el projecte que, segons ha dit, és contrari als interessos de la majoria de la població.

Així mateix, segons Estrada, l’informe d’Acció Climàtica era “demolidor” perquè “demana pràcticament refer el projecte que s’havia posat sobre la taula”.

ACN