.

.

TOTS 21

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha donat per finalitzat l’episodi d’alta contaminació i aquest dissabte al matí ha desactivat l’avís preventiu per contaminació per partícules PM10 a tot Catalunya. El Govern va declarar dijous l’episodi d’alta contaminació arran de la intrusió de pols africana, que havia fet augmentar la concentració de partícules en suspensió a l’aire. La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic ha avalat tancar l’episodi d’alta contaminació després que ahir divendres no es va superar el valor de 50 μg/m³ de mitjana diària a cap de les estacions integrada a la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) i la previsió a 24 hores indica que tampoc es preveuen superacions.

Reduir velocitat a vies ràpides, emissions cimenteres i exercici físic a l’exterior

L’activació d’episodis ambientals de contaminació és una mesura prevista dins el Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire. A més de gestionar la velocitat a les vies ràpides, a través del Servei Català de Trànsit, durant l’activació del protocol s’ha informat la població perquè utilitzés els transports públics si s’havia de desplaçar i s’han emès consells generals a través del CECAT i de l’ATM; a més d’instar a les activitats cimenteres a reduir les emissions i als municipis a restringir les actuacions que generen partícules, com determinades obres.

D’acord amb el Departament de Salut, també s’ha recomanat moderar l’activitat a l’aire lliure a les persones amb malalties cardiovasculars o respiratòries així com, a tota la població, a evitar l’exercici físic intensiu a l’exterior.

ACN