TARRAGONA 21

Imatge de la reunió d’aquest matí. Foto: Cedida

La Regió Sanitària del Camp de Tarragona s’ha compromès avui a ampliar, pel 15 d’agost, les línies d’atenció telefònica del CAP de Torreforta, de 15 a 32. També s’està treballant per ampliar l’espai del CAP, per tal de que les persones no hagin de fer cua al carrer, amb l’onada de calor actual. Aquestes han estat algunes de les solucions que han sorgit avui de la reunió de la Plataforma per una Salut Pública i de Qualitat 100 x 100, amb el gerent territorial del servei, Ramon Descarrega.

Els representants de la Plataforma han exposat la seva preocupació per la situació actual dels CAP de Tarragona. Des de Salut, han assegurat que, fins que no es recuperi la “normalitat sanitària” els CAP no podran exercir la seva activitat actual. De totes maneres, s’estan treballant en solucions com l’ampliació de les línies telefòniques i de l’espai. Per accedir a urgències i als CAP és necessari demanar cita prèvia, a través de: l’app La Meva Salut, l’app E-Consulta, o per via telefonia. També s’està treballant en un registre de trucades no ateses, per a que els serveis mèdics es puguin posar en contacte després amb la persona.

I, a partir d’avui, les persones que no puguin demanar cita prèvia a través de cap via, es poden posar en contacte amb la Plataforma per una Salut Pública i de Qualitat trucant al +34 977 55 13 00 o enviant un correu electrònic a: info@cetarragona.org . La Plataforma crearà un registre amb nom i telèfon que es facilitarà als directors dels CAP de Torreforta i Bonavista. De totes maneres, els centres sanitaris també treballen per crear una línia de WhatsApp per poder fer les consultes.

Descarrega ha assegurat que una de les prioritats és no deixar la gent desatesa i, assegura, que això no està succeint afegint que, juntament amb la l’atenció, les seves prioritats són la protecció de les persones vulnerables, el control de la propagació del virus i la recuperació de la normalitat en l’activitat sanitària. A dia d’avui, s’estan realitzant entre 600 i 700 PCR a la regió sanitària tarragonina, i hi ha 10 pacients a planta i 5 a UCI, ingressats per coronavirus. A partir d’aquest moment, tots els pacients per COVID-19 que requereixin hospitalització, s’ingressaran a l’Hospital Sant Joan de Reus i al Joan XXIII, per tal de mantenir lliures d’infeccions i brots la resta de centres. Diàriament, es publica un informe de la situació que es pot consultar a través del següent enllaç: https://aquas.gencat.cat/ca/actualitat/ultimes-dades-coronavirus/.

Protocol per a PIMES

Els representants de la Plataforma han sol·licitat un protocol d’actuació per a PIMES i petits negocis, que no saben com actuar front a un contagi. Sanitat ha assegurat que aquest protocol ja existeix i s’ha compromès a facilitar-lo a totes les entitats. En la reunió han participat el president de la Plataforma de Salut i de la Coordinadora d’Entitats de Tarragona, Ángel Juárez, la portaveu de la UGT i de la Plataforma, Cristina Plaza, el vicepresident de la CET, Robert Hernández, el propi Descarrega, i Joan Melich, responsable d’Atenció Ciutadana.

Redacció