TOTS 21

Raül Font, junt a Estefania Serrano. Foto: Tarragona21

Raül Font, junt a Estefania Serrano. Foto: Tarragona21

La nova comissió directiva del Consell Esportiu del Tarragonès ha estat presentat avui a la premsa. El mandat, tal com va avançar Tarragona21, serà bicèfal: els dos primers anys continuarà presidint-lo Raül Font, i al mes de novembre de 2017, un cop passats els Jocs del Mediterrani, donarà el relleu a Estefania Serrano. És un canvi generacional i de mentalitat: una dona, jove i professional del món esportiu (llicenciada en INEF). Serrano és també regidora a l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet.

Justament, Serrano es planteja com un dels objectius del seu mandat que a les escoles s’ampliï el ventall d’esports als que s’apunten els escolars de manera que no sempre els alumnes busquin els esports mediàtics. Un dels actius del Consell Esportiu, en aquest sentit, són les «activitats de formació per a professors i monitors», ha destacat.

Un altres dels objectius per als propers anys, subratllat per Raül Font, és el de «consolidar el Consell Esportiu dins de l’esport català escolar». També hi figura «potenciar l’esport o l’activitat física familiar» com a eix de cohesió social i familiar. Altres objectius són «incorporar el col·lectiu de gent gran per col·laborar en les activitats organitzades pel Consell» i «generar més activitats relacionades amb la dona i l’esport, fomentar l’esport per a discapacitats i donar més difusió a aquestes activitats».

La creació d’un Observatori comarcal de l’esport és una altra fita, de manera que s’hi incorporaria «persones destacades» en els diferents àmbits esportius. Queda finalment la participació del Consell, ja fixada en conveni, amb els Jocs del Mediterrani Tarragona 2017.

Altrament, el Consell Esportiu gestionarà piscines municipals de Tarragona de la mà del Club Natació Tàrraco i a través d’una unió temporal d’empreses. El moviment de diners de l’organisme comarcal s’incrementarà notablement i podria passar de 300.000 a 1.200.000 euros, ha destacat al seu torn el vicepresident econòmic, Francesc Ferrer.

Del mandat que ha expirat, Font ha destacat que el Consell Esportiu s’ha convertit «en el quart de Catalunya per nombre d’activitats», i que ha arribat a mobilitzar 25.000 esportistes escolars. També s’han fet jornades d’esport per a la dona i per a persones discapacitades.

La nova junta

La nova junta (comissió) directiva incorpora la figura del portaveu en la persona d’Enric Rovira, del Club Bàsquet Altafulla. La nova comissió, sorgida de l’elecció de càrrecs celebrada el passat 6 de novembre, queda distribuïda així:

President: Raül Font (Col·legi de sant Pau).

Vicepresident executiu:  Pere Valls (Ajuntament de Tarragona).

Vicepresident institucional: Estefania Serrano (Ajuntament de la Pobla de Mafumet).

Vicepresident esportiu: Josep Vives (delegat territorial de la Federació Catalana de Futbol).

Vicepresident econòmic i tresorer: Francesc Ferrer (Nàstic).

Secretari: Jordi Ruiz (IES Torredembarra).

Portaveu: Enric Rovira (CB Altafulla).

Vocals: Rosa Maria Sànchez (Ajuntament del Morell).

Sebastià Gilart (IES La Canonja).

Pere Gomés (Ajuntament d’Altafulla).

Xavier Prim (Ajuntament de Perafort).

Ferran Tortosa (CN Tàrraco).