.

.

TOTS 21

El cap dels Bombers, David Borrell, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, atenen els mitjans per explicar l’estat de les tasques d’extinció de l’incendi de la Ribera d’Ebre, el 29 de juny del 2019. Foto: ACN

L’incendi de la Ribera d’Ebre està «camí l’estabilització». El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha confirmat a primera hora d’aquest dissabte al matí que el perímetre del foc està estabilitzat, s’ha mantingut en els 50 quilòmetres, però el 10% del foc segueix actiu.
El cap de l’operatiu, David Borrell, ha destacat que s’han assolit els objectius marcats durant la nit, sobretot a al tercer i últim terç del flanc dret on s’ha treballat intensament per perimetrar-lo. La situació meteorològica d’aquest dissabte es torna a preveure «dura» i es mostren prudents davant la possibilitat de represes. «No estarem tranquils fins a veure com evoluciona la tarda», ha dit. El dispositiu, després del reforç de la nit, es manté en 120 dotacions i 350 bombers.

El SEM ha atès en les últimes hores 21 persones, 12 d’elles bombers afectats per la calor i per l’esgotament. Un dels dos efectius que van ser ingressats per un cop de calor aquest divendres a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre ja te l’alta mèdica. Hi ha també dos ferits lleus per un camió que ha bocat durant les tasques d’extinció de la nit.

ACN