.

El filòleg Pere Navarro va llegir el pregó. Foto: Tjerk van der Meulen

El filòleg Pere Navarro va llegir el pregó. Foto: Tjerk van der Meulen

L’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, va presidir ahir el tradicional pregó de Setmana Santa, que enguany ha anat a càrrec de Pere Navarro, filòleg i professor de la Universitat Rovira i Virgili (URV), així com membre de diverses entitats culturals de la ciutat al llarg de la seva trajectòria. L’acte del Pregó també va comptar amb la participació del president de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa, Francesc Seritjol, i l’arquebisbe metropolità i primat de Tarragona, Joan Planellas, i es va dur a terme a l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI). 

L’alcalde Pau Ricomà va obrir l’acte felicitant l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa per aquesta iniciativa, que ja va engegar l’any passat, de treure de l’Ajuntament aquest acte tan important. “Sortir de la zona tradicional on s’ha fet sempre, com és a la Part Alta i al consistori, i traslladar-ho a diferents indrets de la ciutat em sembla un encert i una declaració d’intencions, ja que aquesta celebració arrossega milers de ciutadans de tot Tarragona”, va apuntar i va destacar la importància de l’actual seu de l’EOI com un “exemple del passat industrial i carregat d’història, com és la seu de l’antiga fàbrica de licors Chartreuse”.  

L'acte es va dur a terme a l'Escola Oficial d'Idiomes. Foto: Tjerk van der Meulen

L’acte es va dur a terme a l’Escola Oficial d’Idiomes. Foto: Tjerk van der Meulen

Seguidament l’alcalde va anunciar el pregoner, Pere Navarro, de qui va dir que “haver escollit aquest espai no és casualitat perquè el pregoner d’enguany està molt vinculat a les lletres i als idiomes”, i va continuar: “Navarro és un gran coneixedor de la nostra llengua i amb els anys, s’ha bolcat a investigar els parlars del sud de Catalunya i de les terres frontereres de l’Aragó, sent una autoritat en el camp de la dialectologia”. “Però avui és aquí

L’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ha presidit el tradicional pregó de Setmana Santa, que enguany ha anat a càrrec de Pere Navarro, filòleg i professor de la Universitat Rovira i Virgili (URV), així com membre de diverses entitats culturals de la ciutat al llarg de la seva trajectòria. L’acte del Pregó també ha comptat amb la participació del president de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa, Francesc Seritjol i l’arquebisbe metropolità i primat de Tarragona, Joan Planellas i s’ha dut a terme aquest matí a l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI). 

L’alcalde Pau Ricomà ha obert l’acte felicitant l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa per aquesta iniciativa, que ja van engegar l’any passat, de treure de l’Ajuntament aquest acte tan important. “Sortir de la zona tradicional on s’ha fet sempre, com és a la Part Alta i al consistori i traslladar-ho a diferents indrets de la ciutat em sembla un encert i una declaració d’intencions, ja que aquesta celebració arrossega a milers de ciutadans de tota Tarragona”, ha apuntat i ha destacat la importància de l’actual seu de l’EOI, com un “exemple del passat industrial i carregat d’història, com és la seu de l’antiga fàbrica de licors Chartreuse”.  

Un moment de la lectura del pregó. Foto: Tjerk van der Meulen

Un moment de la lectura del pregó. Foto: Tjerk van der Meulen

Seguidament l’alcalde ha anunciat el pregoner, Pere Navarro, de qui ha dit que “haver escollit aquest espai no és casualitat perquè el pregoner d’enguany està molt vinculat a les lletres i als idiomes” i ha continuat “Navarro és un gran coneixedor de la nostra llengua i amb els anys, s’ha bolcat a investigar els parlars del Sud de Catalunya i de les terres frontereres de l’Aragó, sent una autoritat en el camp de la dialectologia”. “Però avui és aquí —va concloure Ricomà— per la seva vinculació amb la cultura tarragonina, amb la festa, sent una de les dames del Ball Parlat de Dames i Vells  durant molts anys i, sobretot, com a profund cristià”.   

Seguidament va ser el torn de Francesc Seritjol, qui va donat pas al pregoner.  Navarro va dur a terme un extens discurs sobre la seva relació amb la Setmana Santa tarragonina, però també amb la fe i la religió cristiana. Va voler posar de relleu l’agraiment i l’honor de ser escollit com a pregoner d’enguany i així mateix el lloc triat per a l’acte. “Un lloc que em defineix per dos paràmetres: el de llengua, sent l’Escola Oficial d’Idiomes i el de la festa, com a record de la fàbrica Chartreuse i el que representa”, però va afegir: “Avui sóc aquí per expressar-vos el meu paper com a creient. Soc un fervent defensor que la ciència, la festa i la fe no han d’estar renyits, sinó que van de la mà”. Navarro va manifestar també que “la religió és un conjunt de totes les arts: de la literatura, la pintura, la música…els valors humans que defenso i que ens haurien de definir”.

Finalment, l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, va ser l’encarregat de cloure l’acte i seguidament la comitiva es va traslladar al Saló de Plens de l’Ajuntament de Tarragona, on el pregoner va signar el llibre d’honor de l’Ajuntament i el de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa.