.

El Festival REC 2022 de Tarragona aposta per llargmetratges d’estrena d’arreu del món, segons han indicat els responsables de l’esdeveniment. El programa de la XXIIa edició del certamen configura una mostra completa del talent emergent i centra la mirada en els valors i conflictes que mouen la societat actual. Films com ‘The ordinaries’, ‘I haven’t done anything’, ‘Sonne’ (millor òpera prima al Festival de Berlin) o ’21_Paradise’ són algunes de les propostes que ofereix el festival. Les projeccions es duran a terme del 30 de novembre al 7 de desembre a diversos espais, com ara el Teatre Metropol, que acollirà el gruix de la programació.

La consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé; el director artístic del Festival, Xavier Puerto, i la coordinadora del RECLab, Anna Fonoll, han presentat la programació.

Solé ha destacat la tria del Teatre Metropol com a epicentre del festival, al “cor” de la Rambla Nova. “És important que una de les principals artèries de la ciutat pugui gaudir de l’oferta de pel·lícules d’estrena, premiades en els millors festivals internacionals, i que aporten una mirada crítica del nostre entorn i la nostra realitat”, ha detallat Solé.

Tant el Concurs Internacional Opera Prima —format pels llargmetratges que opten als guardons del Jurat Internacional, de Cineclubs, Jurat Jove i el Premi del Públic— com les projeccions especials proposen temàtiques de caire social com el canvi climàtic, les desigualtats, les xarxes socials o els diversos tipus de relacions humanes. Els films es presenten en estils com el retrat social, el thriller o la comèdia, entre altres.

A més del Teatre Metropol, el REC 2022 també es viurà al Teatre Tarragona, on es celebrarà l’acte inaugural el 30 de novembre, i al Teatret del Serrallo, que acollirà les Sessions Vermut. El Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya i el Col·legi d’Arquitectes s’estrenen com a nous espais REC i acolliran les diverses jornades de la secció d’indústria.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */