.

.

TOTS 21

Kase.O en el concert inaugural del Festival Internacional del Música de Cambrils. Foto: Mar Rovira

L’actuació de Kase.O, un dels referents del panorama espanyol de Hip-Hop, ha donat el tret de sortida a la 44a edició del Festival Internacional de Música de Cambrils aquest dissabte a la nit.

L’artista ha tocat èxits del nou disc com també de Violadores del Verso davant d’unes 3.000 persones. “És un luxe per qualsevol festival començar amb aquest artista”, ha assegurat el director de la promotora Concert Studio, Martín Pérez. El certamen s’inicia dos dies més tard del previst per la suspensió dels concerts de Pastora Soler i Al McKay per “problemes logístics”. Segons Pérez, s’han venut les entrades “molt ràpid, amb molta anticipació i, això, vol dir que el públic els interessa els artistes programats”. Els caps de cartell són Jorge Drexler, Miguel Poveda, David Bisbal, Juanes i Bunbury que clourà el certamen el pròxim 12 d’agost.

Amb ‘Esto no para’ i ‘Yemen” ha saltat a l’escenari el raper Kase.O amb un públic entregat que ha corejat cançons com ‘Pavos Reales’ o ‘Repartiendo arte’, entre altres del seu repertori. “És un artista diferent amb molta personalitat, que té seguidors molt fidels”, ha precisat el promotor del Festival Internacional de Música de Cambrils. “És un home que s’ha fet estimar i respectar amb un missatge que interessa sentir”, ha dit. Durant l’actuació del cantant també s’ha cridat consignes a favor de les dones i han reivindicat el lema de “No és no”, en referència a les agressions sexuals.

El cantant saragossà va gravar la seva primera maqueta amb només 13 anys, però va ser amb Violadores del Verso, amb els quals va publicar deu treballs, quan es va acabar de consolidar com un dels rapers més importants de l’escena musical del hip-hop espanyol. El seu pas pel festival cambrilenc s’emmarca en la gira ‘El Círculo’.

Amb el concert de Kase.O Pérez afirma que comença “el boca-orella” d’un festival amb el qual diu sentir-se més “còmode”. “No era ni el meu color de roba ni la meva talla i amb això no vol dir que ho fem millor que els altres sinó que és més com ens agrada, només entrant es veu la nostra manera de fer”, ha raonat. Pérez està al capdavant del certamen, per segon any consecutiu, després que l’anterior promotor, Antoni Mas, fos detingut com a presumpte autor d’una estafa piramidal milionària.

Així, enguany el certamen també estrena un nou canvi d’ubicació de l’escenari i l’espai Village, que acull artistes emergents per primera vegada en el festival. En aquesta ocasió els taloners del raper Kase.O han estat els Momos.

L’organització ha venut 15.000 entrades anticipades

Ara per ara, l’organització ha venut anticipadament unes 15.000 entrades, el que representa uns milers més d’entrades respecte a la taquilla total de l’edició passada. “És una xifra molt elevada, estem tocant la xifra ideal” ha constat el director, el qual preveu que aconseguiran superar les 20.000 en els nou concerts programats fins a mitjans d’agost.

Per Pérez, la venda de localitats significa que el públic espera aquest festival i que considera la programació “encertada”. A més, dels cinc caps de cartell també passaran pel festival Sweet California, La Pegatina i Hija de la Luna: Homenatge a Mecano, els quals actuaran aquest diumenge.

Mar Rovira