.

.

TOTS 21

Les entrades per a l’Orfeó Reusenc i per al Teatre Bartrina es van exhaurir. Foto: Ajuntament

El Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual COS 2021 ha tancat aquest diumenge l’edició d’aquest any amb èxit de públic i continuarà a partir del 15 de novembre amb tallers a les escoles. Els espectacles programats durant aquest cap de setmana han captivat a més d’un miler de persones.

Segons el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, «hem gaudit amb el teatre gestual i la dansa, poques paraules per expressar molt, en un cap de setmana sense restriccions». I és que el Festival COS ha arribat en un moment de tornada a la normalitat que l’ha afavorit, després que l’any passat no es pogués realitzar, malgrat estar ja tot programat, a causa de la pandèmia.

Les entrades per a l’Orfeó Reusenc i per al Teatre Bartrina es van exhaurir. Tot i no poder veure «Crusoe», Ganhara va mostrar un procés creatiu molt elaborat i gairebé finalitzat. A més, va convidar al públic a parlar amb el director, un cop acabat l’espectacle. Destaca també la tendresa de Zero en conducta, i les sorpreses visuals d’Addaura. També va sorprendre l’actuació de CienfuegosDanza i la sincronització dels seus dos protagonistes.

Pel que fa als espectacles a l’aire lliure també es va aconseguir una bona resposta de públic. L’objectiu és aproximar la dansa i el teatre visual al carrer i es van poder veure des de propostes familiars com els hipopòtams fins al moviment expressat per als més experts a mans de la Laly Ayguadé, amb el seu duet de dansa contemporània, o el solo d’Akira, amb una clara influència del brakedance.

Tallers amb Mònica Rincón

A partir del dia 15 de novembre i per tal de donar continuïtat al Festival COS, s’han previst diversos tallers a les escoles, adreçats a alumnes de tercer de primària. Es tracta d’un taller de moviment creatiu, amb l’objectiu de potenciar la creativitat a través del moviment, des de la llibertat i el respecte. Es faran dues sessions de 45 minuts, des del dia 15 fins al dia 29 de novembre. Es donaran eines i recursos per tal de desenvolupar la creativitat a través de dinàmiques i jocs.

Redacció