.

.

TOTS 21

Moment del concert de Judit Neddermann a Altafulla el passat cap de setmana. Foto: cedida.

L’Altacústic 2018 tanca la 5a edició amb la consolidació del model de festival familiar i proposta musical cuidada en l’entorn de la Vila Closa amb un gran èxit de públic. Durant els dies 19, 20 i 21 de juliol, l’organització calcula que prop de 8.000 persones han gaudit de la programació de concerts a la Vila Closa, en una cita que ha marcat xifres rècord de visitants, mantenint la mateixa fórmula de festival slow amb la qual va néixer aquesta cita.

Entre els actes que han estat més multitudinàris, cal destacar la bona combinació de qualitat i públic que han suposat tots els concerts, especialment el de Judit Neddermann -que aquest dissabte 21 de juliol va reunir a prop d’un miler d’espectadors a l’Escenari Església- i també els de Petit de Cal Eril, Minova, Xarim Aresté, Nyandú i The Unfinished Sympathy. Totes les jornades d’aquesta 5a edició del festival han recollit una molt bona acollida de públic i cal destacar la jornada de dissabte com la més multitudinària, a més de la de dijous, que es confirma com una primera nit que creix any rere any.

El músic Xarim Areste en la seva participació al festival Altacústic 2018. Foto: cedida.

Segons l’organització, l’èxit de l’edició d’enguany és especialment positiva si es té en compte que el festival segueix mantenint l’esperit de descobrir noves veus. En aquest àmbit, cal destacar les actuacions de Marie Chain (Berlín) i Henry and The Waiter (Frankfurt), que han actuat -respectivament- el divendres 20 i el dissabte 21, a les 22:30 hores, a l’Escenari Església. Segons l’organització, la qualitat de l’aposta musical serà una de les tòniques de cara a pròximes edicions, combinant concerts de petit format amb altres de més multitudinaris en alguns dels racons més emblemàtics de la Vila Closa i combinant una fórmula que aposta pel maridatge d’actuacions musicals, gastronomia i cura de l’entorn.

Un festival marcat per la qualitat musical

La qualitat musical és un dels referents del festival Altacústic, que en aquesta ocasió ha tancat la 5a edició “amb una molt bona salut”, tal com manifesta la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla, Montse Castellarnau, que destaca que una de les màximes prioritats de l’organització és “seguir consolidant la proposta i afegir els elements que calguin per anar millorant any rere any”.

En aquesta cinquena edició, la proposta musical ha alternat grups que ja havien actuat en edicions anteriors amb noves apostes. “Artistes com Judit Neddermann, El Petit de Cal Eril, Nyandú i Minova han repetit i han tornat a captar l’atenció del públic de niu, però també hem apostat per noves i originals veus del panorama musical català”, apunta el director artístic del festival, Kike Colmenar.

Redacció