TOTS 21

Josep Maria Andreu i els ambaixadors de la Lliga Genuine, amb Joan Laporte. Foto: Cedida

Un dels grans que quedava per donar visibilitat a la Lliga Genuine, el gran projecte de lliga espanyola diversa sorgida des del Nàstic, ha acabat entenent que no tot són primers planters, grans pressupostos i gran espectacle internacional. El FC Barcelona ha entrat a la Lliga Genuine. Queda ara pendent que el Reial Madrid faci ambé el pas.

El FC Barcelona ha anunciat avui que tindrà aquesta temporada un equip format per persones amb diversitat funcional intel·lectual. La creació d’aquest equip ha estat un dels primers objectius en l’àmbit social de la nova directiva, essent una de les propostes del president Joan Laporta abans d’assolir el nou mandat.

El nou equip és una iniciativa de l’àrea de Diversitat i Inclusió del Club en col·laboració amb la Masia, i que impulsa la Fundació Barça. El FC Barcelona comptarà també amb diferents entitats que treballen amb persones d’aquest col·lectiu, amb el propòsit de millorar la seva qualitat de vida mitjançant la inclusió social i laboral.

El resultat de tot aquest treball és un equip format per 30 jugadores i jugadors, un staff tècnic que constarà de 6 persones, totes elles amb àmplia experiència en la gestió d’equips de persones amb diversitat funcional, i un equip de persones voluntàries de suport.

Aquest equip participarà a la propera edició de LaLiga Genuine Santander, una proposta pionera en l’àmbit mundial desenvolupada per la Fundació LaLiga, que es va posar en marxa la temporada 2017/18.

Aquesta competició, que la temporada passada va comptar amb la participació de 36 equips, tots ells representants de clubs membres de La LFP, té com a objectiu avançar cap a la integració i la inclusió de persones amb altres capacitats en el món de l’esport.

Cal destacar el sistema de competició on es valoren els gols però també, i de manera molt especial, l’esportivitat, el joc net, el treball en equip, el respecte, la superació, i no només dels jugadors i jugadores, sinó també de l’staff tècnic i l’afició. Tant és així que es donen dos títols de lliga: un al campió esportiu i un altre al campió del joc net.

Està previst que la competició LaLiga Genuine Santander 2021-2022 s’iniciï durant el mes de gener amb la celebració de la primera fase de la competició, que es reprèn aquesta temporada després d’haver estat aturada des del mes de març del 2020 degut a la pandèmia del Covid-19.

Redacció