.

Bonilla, celebrant el gol que avançava els grana. Foto: Nàstic

A la pròrroga, com fa sis anys, com aquella maleïda eliminatòria injusta que va deixar el Nàstic a Segon B i va conduir, enmig d’un escàndol general, el Llagostera a Segona A. Igual que aleshores han estat aquests vuitens de final de la Copa RFEF en terres gironines. I amb polèmica arbitral, com aleshores. El Nàstic ha quedat eliminat de la Copa Federació en veure com el Llagostera li remuntava primer a la segona part i després a la pròrroga amb un penal inexistent i un gol anul.lat a Gerard Oliva que era legal. Els grana han estat molt superiors a la primera part, i els gironins han capgirat l’escenari a la segona, quan han apretat l’accelerador. La tensió ha presidit tot el matx, amb festival de targetes d’un àrbitre que és de Tercera Divisió.

Intercanvi de cops als primers minuts i domini altern, amb Albarrán i Fullana tastant el porter rival amb xuts poc perillosos, i resposta del sempre perillós Guiu per part del Llagostera. Els de la Costa Brava es veurien curtcircuitats des de la defensa amb una pressió i una velocitat d’anticipació del rival que ha estat la clau perquè el Nàstic anés al descans amb avantatge en el marcador.

Una contra llampec del Nàstic, amb Quintanilla toncat-la d’esperó, ja avisava als dos minuts, mentre Fullana feia el passi de la mort, a la que no arriba Gerard Oliva, en la millor ocasió grana.

A la següent jugada, Pedro Martín marcava perill des de la banda esquerra en una bona ocasió. Els grana es desfeien del domini local i serien qui crearien les ocasions més clares.

Al minut 29 Oliva tenia la gran opció d’avançar el Nàstic en pentinar una gran centrada de falta de Bonilla. Marco volava per salvar el 0-1. Amb poc els grana generaven perill, començant per pressionar a dalt a una defensa local desconjuntada i nerviosa.

Al 37, una falta directa llençada des de l’esquerra per Bonilla fregava el pal curt. Era el darrer avís. Seria Bonilla qui faria el que ja es veia a venir, el gol grana, rematant al segon pal una centrada des de la línia de gol de Martín. El primer temps acabava amb victòria d’un Nàstic clarament superior que sabia jugar-li al rival al seu camp. Els grana havien reculat descaradament i l’escenari havia canviat radicalment amb un atac i gol dels gironins continu.

Canvi d’escenari

Alsina forçava canvis a la mitja part veient el panorama que tenia el Llagostera, introduint dos canvis ofensius. Es gironins, amb una marxa més, agafaven el protagonisme amb mes velocitat i un camp que afavoreix arribar fàcilment a l’àrea rival, i Monreal tenia l’empat en un córner. S’escalfava a més el partit, poc necessitaven els dos equips amb els precedents de l’ascens a Segona del Llagostera. A la següent jugada, Diego tenia l’empat en rematar de cap una falta. Al 66, tercera ocasió de gol local de nou amb una rematada de cap de Martínez.

Al 70, l’àrbitre anulava un gol a Gerard per fora de joc que un rebot d’un defensa havia avortat, però l’àrbitre no ho va veure, en l’única ocasió grana fins aleshores. Una pèrdua de pilota l’aprofitava el de Riudecanyes per llençar un xut que aturava Marcos.

Havia de passar i passaria, la davantera del Llagostera s’aprofitaria d’una errada defensiva, amb Guiu robant la bimba a la frontal de l’àrea, per lliurar-la a l’esquerra, i la centrada la remataria Sascha a boca de canó.

Els grana viurien un tram final del partit frenant la força del rival i amb xuts llunyans a porteria tractant de fer el gol decisió per la via ràpida. Acabaven els 90 minuts amb una darrera ocasió clara del Llagostera.

Arribava l’odiada pròrroga i Seligrat completava els cinc canvis donant entrada a Amang i Rueda, mentre Carbia, que havia entrat a la segona part, sortia lesionat. De nou en un córner dibuixava el perill el Llagostera, amb una rematada de cap de Sascha que sortia amunt per poc. El Nàstic és el Nàstic, però, i Bonilla tenia el gol a passi de Laso en la següent seqüència del partit. I el destí ens regalaria una altra sorpresa arbitral sis anys després: penal contra el Nàstic en una lluita aèria entre Albarrán i Sascha. Cortés concretaria la remuntada local des dels onze metres.

Bonilla seria expulsat a continuació en un encontre ja sentenciat per la decisió més que polèmica de l’àrbitre, un col.legiat de Tercera Divisió, com dèiem. Amang tindria l’empat al descopmte en un remat de cap tot sol, mal gestionat.