.

.

TOTS 21

Pere Granados, diputat delegat de l'àrea de Coneixement de la Diputació, i Enric Brull, director de la mateixa àrea, durant la presentació de l'estudi

El 80% de la població a les comarques de Tarragona es connecta a Internet, el 69% ho fa de forma diària, i respecte als últims dos anys es dobla el nombre de tarragonins que ho fan des del telèfon mòbil, on destaca el sistema Android, la xarxa Facebook i la missatgeria instanània com el whatsapp.

Segons les dades de l’últim estudi de l’Observatori d’Internet de la Diputació de Tarragona presentat aquest matí, l’ús d’internet a la província es manté i actualment la població activa representa un 80% i el 69% ho fa diàriament, cosa que ha destacat positivament Pere Granados, diputat delegat de Coneixement i Qualitat de la Diputació de Tarragona.

Tot i que l’ordinador fixe segueix sent l’equip principal de connexió a Internet amb un 34%, ha crescut fins al 30% el nombre d’usuaris que ho fan mitjançant l’ús del telèfon mòbil, igual que la disponibilitat dels smpartphones on en els últims dos anys s’ha doblat passant del 32% al 2012 al 66% en 2014. En tercer lloc estan els ordinadors portàtils amb un 28%.

Actualment el 95% de les cases té telèfon mòbil i el 70% disposen almenys d’un amb connexió a Internet. Android és el sistema operatiu que destaca en un 67% i també l’augment de l’ús de tauletes del 12% al 2013 fins al 28% actual.

Destaca la missatgeria instantània i Facebook

Entre els principals usos per consultar Internet des del mòbil hi ha la cerca d’informació, el correu electrònic i les xarxes socials.

Destaquen al mateix temps les aplicacions i serveis relacionats amb la comunicació personal com la missatgeria instantània, on el whatssapp, line, skype, etc. són les majoritàries en el 89% dels usuaris. El 43% dels tarragonins utilitzen les xarxes socials i el 56% té almenys un perfil. Facebook és capdavantera amb un 98% d’usuaris. Destaca també la crescuda d’Instagram que del 2% ha augmentat fins al 12% per davant de twitter, en tercera posició, que fins i tot baixa del 26 al 24%.

Seguidament altres usos com el correu en un 24%, els jocs un 18%, fotografies en un 9% i altres com calendari, alarmes, notes un 8%.

Pel que fa a l’ús, el 87% dels tarragonins es connecta de forma diària, representa el 69% de la població global. On menys ús s’hi fa és a la comarca de Terra Alta i el Priorat, residents de municipis amb menys de 200 habitants, dones, de més de 55 anys, sense estudis o estudis primaris i dedicats a tasques de la llar o jubilats.

Per franges d’edat, a més edat menys ús. També les dones són menys actives en aquesta vessant. Entre els 55 i 69 anys, l’utilitza un 70% d’homes davant del 50% de dones i s’accentua en els majors de 69 anys on els homes representen el 54% i les dones un 16%.