.

.

TOTS 21

Voluntàries de la Creu Roja. Foto: Cedida

Voluntàries de la Creu Roja. Foto: Cedida

Cada 8 de maig es commemora el Dia Mundial de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja, amb motiu del naixement del seu fundador, Henry Dunant, una data per celebrar l’esperit humanitari de l’organització i reconèixer la tasca altruista de totes les persones que en formen part.

Aquest any, sota el lema ‘Ho fem des del cor’, l’entitat centra aquesta celebració en agrair la implicació d’aquells que aporten valor a les seves comunitats, persones que de manera desinteressada decideixen fer un pas endavant per donar suport als qui es troben en situació de vulnerabilitat al seu entorn més proper, i que treballen per crear oportunitats, fomentant la igualtat sense condicions ni distincions per raó d’edat, sexe, gènere, nivell econòmic o acadèmic, lloc d’origen, etc.

Sumant-se a la celebració del Dia Mundial de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja ,multitud d’edificis de tot el país s’il·luminen de vermell en honor al voluntariat de les seves localitats i a tot el Moviment Internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja. Així, al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, es pintaran de vermell simbòlicament espais de més de 10 municipis.

A la ciutat de Tarragona s’il·luminaran de color vermell la façana de l’Ajuntament, La Torre dels Vents, el Mercat Central i les fonts del Serrallo; Tortosa i Deltebre il·luminaran de roig el riu Ebre al seu pas pel Pont de l’Estat i el pont Lo Passador; Salou, Falset i Marçà ho faran a les respectives cases de la vila; Móra d’Ebre al seu consistori i al Teatre Municipal La Llanterna; a Valls el monument dels castellers; a La Selva del Camp l’edifici de l’Hort d’Iglésies; al Vendrell el campanar de l’Esglèsia de Sant Salvador i a Calafell el Castell de la Santa Creu.

El president provincial de Creu Roja Tarragona, Ramon Grau, ha volgut agrair a totes les poblacions que s’han sumat a la iniciativa el suport mostrat a l’entitat. “És un orgull per a nosaltres que els municipis on tenim presència reconeguin la feina desinteressada de les persones que formen part de la Creu Roja als seus pobles, i que treballen dia a dia en favor de les persones vulnerables”.

L’organització humanitària suma a la província de Tarragona un total de 3.140 persones voluntàries i 23.265 persones sòcies, que permeten tirar endavant un ampli ventall de projectes d’atenció a les persones en situació de necessitat del territori, en àmbits com ara: la cobertura de necessitats bàsiques, l’accés a l’ocupació, la formació, la cura de la salut, l’atenció a la gent gran i a la infància vulnerable, el suport a les persones refugiades i sol·licitants d’asil o l’assistència a persones en situacions d’emergència.