.

L'expulsió de Xavi Molina ha estat clau.

L’expulsió de Xavi Molina ha estat clau.

El Nàstic cau derrotat per la mínima en el derbi històric davant del CF Reus amb un gol de Fran Carbia (1-0) al minut 55. El Nàstic ha jugat amb deu jugadors durant tota la segona meitat per l’expulsió per doble amonestació de Xavi Molina al minut 48. Els grana han protestat un possible penal a Juan Muñiz encara amb empat a zero. Tres jornades després, el Nàstic torna a tastar l’amarg sabor de la derrota.

L’expulsió de Xavi Molina només començar la segona meitat ha estat sens dubte l’acció que ha marcat el guió del partit. Fins al moment, el Nàstic havia sabut aguantar la pressió reusenca i començava a generar perill en el darrer tram de la primera part. Els de Natxo González han aprofitat l’avantatge numèrica i amb un gol han tingut prou per tombar un Nàstic fos, que no ha tingut esma per intentar l’heroica. Un penal a Juan Muñiz abans del gol reusenc, podria haver una història diferent.

El CF Reus basa el seu gran inici de temporada gràcies a unes primeres meitats molt completes. Amb un desgast físic extraordinari i ofegant al rival. El mateix guió que s’ha vist aquest migdia en una primera mitja hora, on els roig-i-negres no han deixat respirar al Nàstic. Amb pilota i una pressió alta, els reusencs han rondat la porteria avui defensada per Dimitrievski. Al minut 4, el macedoni treia a relluir una mà salvadora a llançament de Jorge Díaz. Eren els primers compassos d’un concert de rock pur, entre dos caps de cartell, que no tenien ganes de ser els teloners.

La celebració del gol de Fran Carbia. Foto: Fabián Acidres / Reusdigital

El Nàstic patia amb la pressió roig-i-negre. Tejera, Muñiz i Madinda eren incapaços d’afinar i només el solista Àlex López posava veu a l’atac grana. L’àrbitre tampoc es volia perdre la festa amb ganes de protagonisme. A més del penal de Muñiz, els aficionats reusencs han protestat una empenta de Mossa a Edgar dins de l’àrea.

Amb els pas dels minuts, el Nàstic es començava a trobar còmode sobre el verd escenari i els instruments sonaven a l’uníson. El de Calafell volia encara més protagonisme i a punt estava de trencar la igualada amb una pilota lluitada i que connectava, obligant a Edgar Badia a una estirada per refusar-la a córner. Era la mitja part del concert amb igualtat de forces i amb el plat fort encara per arribar.

L'afició grana, a 'estadi dels Reus

L’afició grana, a ‘estadi dels Reus

Però la segona part començava de les pitjors de les maneres. El Nàstic perdia un membre important de la banda per l’expulsió per doble amonestació de Xavi Molina al 48. Però el rumb podria haver girat si l’àrbitre hagués xiulat un penal sobre Muñiz només quatre minuts després. I acte seguit, el CF Reus aprofitava la superioritat numèrica per colpejar primer. Una perfecta centrada de Benito l’aprofitava el més menut de tots, Fran Carbia, per clavar l’1-0.

Ràpidament, els roig-i-neges s’arreplegaven per conservar l’avantatge, amb dues línies 4 compactes, que el Nàstic era incapaç d’ensorrar. Però a més, seguien generant perill amb ràpides transicions buscant al mateix Carbia i David Haro, que havia entrat en aquesta segona part.

Un Nàstic sense energies no ha tingut pràcticament cap ocasió per intentar rascar un punt. En canvi, els reusencs han gaudit d’una última de Chrisantus per sentenciar, però Dimitrievski ha salvat el 2-0, quan ja es cantava el gol.

Joan Castell

Fitxa tècnica:
CF Reus: Edgar Badia, Benito, Babic, Atienza, Àngel, Folch, Lopez Garai, F. Carbia, Querol (Miramón 65′), Jorge Díaz (David Haro 71′) i Edgar (Chrisantus 86′).

Nàstic: Dimitrievski, Mossa, Suzuki, Molina, G. Valentín (Uche 81′), Zahibo (Djetei 49′), Madinda (Jean Luc 65′), Tejera, Muñiz, Ferran Giner i Àlex López.

Àrbitre: Cordero Vega. Ha amonestat al local Átienza (35′), Ángel (40′) i als visitants Molina (24′), Zahibo (33′), Madinda (38′). Ha expulsat per doble amonestació a Xavi Molina (47′).

Gols: 1-0, Carbia (55′).

Incidències: Partit corresponent a la 15ena jornada de la Liga 1|2|3 disputat a l’Estadi Municipal de Reus davant 4.200 espectadors.