.

.

TOTS 21

La retirada de la pancarta ‘Llibertat presos polítics’ de la façana de l’ajuntament de Reus per part d’un grup d’unionistes vinculats a Ciutadans, segons ha denunciat l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha provocat una reacció imparable a twitter. Fisn el punt que el delegat del govern de la Generalitat al Camp de Tarragona, el vallenc Òscar Peris, ha denunciat l’intent «d’Ulsterització» promogut per Ciutadans i els neofeixistes».

Tal com ha piulat el màxim responsable de l’executiu català a la demarcació, «la guerra dels símbols es cap a on Ciutadans i els neofeixistes ens volen arrossegar. L’espai on es troben còmodes, en la confrontació i divisió, defugint el debat o raonaments polítics dels arguments. No caure en el somni humit de l’Ulsterització, només depèn de nosaltres».

Poques hores després, el mateix president de la Generalitat, Quim Torra, confirmava que els fets ocorreguts a Reus no tenien un abast cimplement local i els donava categoria nacional amb un tuit on donava les «gràcies» a l’alcalde, Carles Pellicer, en una imatge en la que es veu com intenta impedir la retirada de la pancarta: «Contra la intolerància i per la llibertat d’expressió sempre».