.

Els jugadors del Cultural, amb l’entrenador, celebrant la victòria als vestidors. Foto: Tarragona21

Un gol de Marcos al minut 35 li ha donat els tres punts al Cultural Bonavista en el derbi per excel·lència de la territorial tarragonina, abatint un Racing de Bonavista que a la segona part ha venut cara la pell. El Cultural segueix així l’estel·la de Les Borges del Camp superant un escull de pes com és un derbi, malgrat que el rival presentava vuit baixes i alineava el tercer porter.

La Cultural té ara el camí lliure per viure el proper 18 de maig la que serà la gran final del grup segon de Tercera, quan se les veurà amb el líder, previsiblement amb el liderat en joc. Abans d’aquesta jornada, Les Borges li treia un punt al Cultural. El Racing, per la seva part, iniciava la jornada cinquè.

Intens, apassionant, sense treva, amb orgull i amb algun encarament entre jugadors, però amb no massa ocasions de gol, les justes perquè el marcador s’hagués pogut moure més. Té la Cultural un equipàs sobre la gespa, on sobresurten figures de Tercera Territorial com Jacinto, un extrem dret procedent del Pare Manyanet de Reus que ha estat un malson per a la defensa rival, el colombià John, que té una gardela imponent, un defensa com Diouf que als córners i a les faltes és mortal en el remat de cap, o Maireles, també nou.

L’onze del Cultural que ha presentat Fran López. Foto: Tarragona21

L’onze i la banqueta del Racing de David Serrano. Foto: Tarragona21

Pel Racing, Soufiane es feia un fart de rebutjar pilotes al centre de la defensa, mentre l’imponent Adnane El Hbicha esdevenia el gestionador del joc visitant. La primera part seria local, però a la segona, el Racing treuria l’orgull i se la faria seva.

Sortia a menjar-se el partit el Cultural amb un clar domini i apretant cada cop més a mesura que passaven els minuts. Sortia amb pilota controlada des de la defensa i a partir d’allí buscava els extrems, amb un Jacinto que feia molt mal per la dreta i un Maireles, també fitxatge nou, que feia el mateix per l’esquerra.

Al minut 22, Maireles no arribaria a una pilota llarga que l’hagués deixat sol davant d’Anton. Sis minuts després, el mateix Maireles tenia la primera ocasió clara amb un xut fort des de fora l’àrea que rebutjava Anton a córner. Venia ara la segona fase de la trampa amb què el Cultural sotmet els rivals: no només el control de la pilota, sinó també els córners. D’un d’ells, Diouf remataria al travesser. Abans, però, al minut 32, el Racing protagonitzava el primer remat a porteria. José Manuel remataria de cap pel damunt del travesser.

Als 35 minuts Marcos faria l’únic gol del partit driblant el porter, després d’una gran combinació al centre del camp entre John i Maireles. Tres minuts després, l’àrbitre, Pau de Haro, anul·lava per fora de joc un gol a Diouf, com no, en un remat procedent d’un córner. Un exemple de l’estratègia local: el Cultural treia dos córners consecutius amb estratègies diferents l’un de l’altre: el primer, amb un centre a l’olla, i el segon, amb una passada a la segona línia d’atac. L’entrenador, Fran López (tècnicament, ho és Eusebio Corbacho, però a la pràctica, no), porta tres anys aconseguint cada temporada una millor classificació.

Però davant té un veterà de guerra com David Serrano, que per alguna raó viu un overbooking de jugadors als seus entrenaments, ningú se’ls vol perdre, i que amb un equip plagat de suplents li ha donat la volta al partit a la segona part. El minut 6, Daniel Castro avisaria amb un xut potent des de fora l’àrea que Albert Espinosa enviaria a córner. Primera gran ocasió per fer l’empat. A les contres, el Cultural esdevindria perillós, i especialment en córners i faltes, que tenen força assajades. De nou assatjaria la porteria contrària el Racing, que reclamaria un penal que l’àrbitre no concediria.

Els visitants s’havien fet definitivament amb el control del partit. Patia el Cultural. El Hbicha i Rubio repartien opcions i Adrián Hurtado amenaçava amb les seves entrades per l’esquerra. El Racing li havia posat dues marxes més, el Cultural retrocedia, però faltava que generés ocasions clares de gol. I arribaria la gran opció al minut 17 amb un remat de cap de Soufiane tot sol a centrada d’Adrián Hurtado. Fran López movia banqueta i en un doble canvi sentava els dos millors jugadors del partit, John i Jacinto -amb permís de Maireles i Adnane El Hbicha-. Després sortiria Antonio Jesús Jiménez. David Serrano sentava Rafael Núñez i en el seu lloc entrava Belal, que patiria un fort cop al cap contra una porteria.

Es viurien moments de tensió amb encaraments entre jugadors dels dos equips, però la cosa no passaria a més. A diferència d’altres temporades, la tensió era suportable i a la grada imperava la cordialitat entre aficions.

Al minut 79, Serrano faria entrar un altra davanter, Navarro, mentre el Cultural començava a trobar-se desfondat. La darrera ocasió, però, la tindria Maireles, que sol davant el porter, en una cavalcada a la contra, veuria com un defensa del Racing salvaria el 2-0. No hi hauria temps per a més, la Cultural mantenia el preuat 1-0 i al Racing li havia faltat… tenir els vuit juadors que estan lesionats.

Accediu a la fitxa tècnica del partit en aquest enllaç (acta arbitral).

Més fotos del partit:

L’àrbitre Pau de Haro i els dos capitans. Foto: Tarragona21

Arián Hurtado, un dels destacats del Racing. Foto: Tarragona21

Marcos es desfà del porter rival per encarar sol la porteria… Foto: Tarragona21

…I fer el que seria l’únic gol del partit. Foto: Tarragona21

Jacinto, un malson per la banda dreta. Foto: Tarragona21

Soufiane s’ha fet un fart de treure pilotes de la defensa del Racing. Foto: Tarragona21

Diouf, rematant de cap al travesser. Foto: Tarragona21

Belal, que ha sortit a la segona part, s’ha fet un trau al cap en xocar contra una porteria de reserva. Ha pogut continuar. Foto: Tarragona21

Un moment del duel. Foto: Tarragona121