.

.

TOTS 21

Imatge de l’accés a la presó de Mas d’Enric. Foto: ACN

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques, ha fet públic aquest dimarrs per mitjà d’una nota de premsa un nou episodi de violència sexual contra una funcionària en el Centre Penitenciari de Mas d’Enric. Ahir a la tarda, un intern del Centre Penitenciari «havent estat avisat de l’obertura general de cel·les -que obliga els interns a abandonar aquestes-, es va quedar dins de la cel·la completament nu per a esperar que la funcionaria arribés mentre es masturbava i així provocar un enfrontament directe amb ella i poder menyscabar la seva dignitat com a treballadora i com a dona. Aquest intern ja ha tingut altres enfrontaments amb treballadores del centre que consten en el seu expedient i que consisteixen en atemptats sistemàtics contra la dignitat de les dones, amb insults i actes vexatoris com els que des del sindicat denuncien avui», s’afirma al comunicat.

En aquesta línia, CSIF aprofita per denunciar la «manca d’actuació per part de la Conselleria de Justícia contra els casos de violència masclista dins de les presons catalanes». Segons recorda el sindicat, «ja en 2019, la Generalitat de Catalunya va aprovar un protocol pioner per a multar amb sancions de fins a 10.000 euros conductes com l’exhibicionisme obscè, la masturbació o l’acorralament amb finalitats sexuals i altres conductes que impliquin una vexació sexual i/o conductes que atemptin contra la llibertat i indemnitat sexual, en determinats àmbits com l’oci nocturn». D’aquesta manera «s’intentava penalitzar conductes d’assetjament sexual que no estan previstes en el Codi Penal, encara que es tipifiquin en altres normatives».

Malgrat això, des de la central es considera que existeix «falta de diligència» des de l’Administració catalana (…) La inacció de l’Administració davant aquesta mena d’agressions i assetjament, i la falta total de protocols antisexistes i masclistes, fan que aquests episodis es converteixin en una cosa freqüent per part dels interns enfront de les funcionàries”. CSIF exigeix a la Generalitat protocols d’actuació, contundència davant aquests actes i que l’Administració de Justícia obri diligències als assetjadors/agressors.

Redacció