.

Aquest cap de setmana passat tarragona21.cat avançava la denúncia de la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH) de la ciutat per quedar-se sense paradeta per Sant Jordi arran d’un canvi de criteri de l’Ajuntament “que encara no sabem quin és”. La queixa era recollida per ERC en boca del seu regidor, Xavi Andreu, que demanava al consistori una concreció sobre les modificacions posades en marxa enguany. Segons precisaven aquest dilluns fonts municipals, el motiu de la denegació és que “l’entitat sol·licitant no ha pogut acreditar els requisits per als participants”, que són els següents:

  • Ser una entitat degudament registrada al Registre d’Entitats Municipal de l’Ajuntament.
  • Ser una associació d’àmbit nacional amb delegació a la ciutat.

“Aquests requisits -continuaven les mateixes fonts- estan clarament especificats en el decret de l’ocupació del domini públic municipal per a la diada de Sant Jordi, consultable a la seu electrònica: https://seu.tarragona.cat/documentPublic/download/13391″.

Aquesta era la informació a mig matí. Ara bé, poc abans de les 15.00 hores l’equip de govern ha confirmat a aquest diari digital que “finalment s’autoritzarà una sol·licitud extraordinària a la PAH. Pels motius exposats anteriorment la PAH no podrà estar amb la resta d’entitats al tram superior de la Rambla Nova, però disposaran d’una autorització extraordinària per ubicar-se igualment a la Rambla Nova”, si bé “a l’alçada del Banc d’Espanya”.

Abansde conèixer la rectificació municipal, el republicà Puig afirmava avui mateix a tarragona21.cat que el seu grup encara no havia rebut notificació oficial dels canvis i criticava la mesura “per restringir l’activitat a moltes entitats que havien estat participant a Sant Jordi fent-se’l seu i possibilitant que fos més gran i obert a tothom. Em sembla una mesura de dretes encaminada a tancar les portes a una festa que era per tothom. I en segon lloc -afegia- no comparteixo el rerefons polític de la decisió perquè Sant Jordi ha de continuar sent un espai d’amor i cultura, però també de lluita. És un dia que permet a les entitats donar a conèixer la seva causa, i en el cas concret de la PAH a la de fer front a una realitat que afecta de manera molt dura als ciutadans d’aquest país”.

Puig considerava que “Sant Jordi es fa molt més gran i molt més fort si l’obrim a totes les entitats que tenen persones amb una procedència molt diversa i participen d’una festa comuna”. Per això es lamentava que “a hores d’ara la problemàtica no la coneixem via oficial, sinó perquè les entitats s’han posat en contacte amb nosaltres i han denunciat una situació en la qual es veuen desemparades. Se’ls denega els permisos per participar sense saber exactament perquè oficialment. Esperem que des de l’equip de govern se’ns digui si s’ha pres una decisió arbitrària on forma part d’un canvi de criteri completament restrictiu respecte a les entitats que es dediquen a treballar pels altres gratuïtament”.

J.S.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */