.

Un moment de la imposició de togues als nous advocats de Tarragona

Un moment de la imposició de togues als nous advocats de Tarragona

El conseller de Justícia de la Generalitat, carles Mundó, ha reconegut avui en un acte celebrat a Tarragona que “no s’ha fet l’esforç que Tarragona mereix”. “Tarragona necessita un equipament que centralitzi les seves dependències judicials –ha afirmat-, però avui no tenim els diners que costaria fer-ho en el pressupost”, en referència al nou Palau de Justícia, l’execució del qual ha quedat congelat per manca de pressupost.

De tota manera, Mundó ha explicat que “hi ha converses obertes amb l’Ajuntament de Tarragona per trobar una solució, posarem els cinc sentits per aconseguir-ho”. El que sí que ha anunciat Mundó és una inversió de 2,5 milions d’euros per introduir millores a l’Audiència Provincial de Tarragona, per millorar la seva funcionalitat i el confort en les condicions de treball dels juristes.

Un total 12 nous col·legiats del Col·legi d’Advocats de Tarragona han rebut aquesta tarda les togues que
simbòlicament els donen la benvinguda a la professió de l’advocacia i llum verda per començar a exercir-la. En l’acte,
l’esdeveniment central de la festa col·legial de Sant Raimon de Penyafort, també s’han lliurat les distincions als 9
col·legiats que han complert 25 anys d’exercici professional continuat en l’àmbit de l’ICAT i al col·legiat que enguany hasuperat els 50 anys.

La funció social dels advocats i la seva vocació de servei a la societat que els nous col·legiats incorporen com a repte ha estat el principal fil conductor dels parlaments de les autoritats presents a l’acte. En aquest sentit, el ministre de
Justícia, Rafael Català, ha diagnosticat que els canvis profunds que en els últims anys està experimentant la societat
estan provocant també “canvis importants en l’exercici de la professió d’advocat, i els professionals estan demostrant
una gran capacitat d’adaptació”.

El ministre ha destacat la necessitat de dotar d’eines als professionals del dret per poder ser més àgils, més pròxims i disposar de més mitjans tecnològics. “Cal més i millors eines perquè la feina es pugui fer amb la qualitat que demanen els professionals, que són extraordinaris, però les eines no ho són”, ha dit Català, que ha reconegut que l’administració de justícia ha d’incorporar millors eines de gestió.

Per aconseguir aquests objectius, l’actual ministre és partidari de buscar consensos polítics entre els diversos partits, i també amb els diversos agents del món de la justícia. El ministre ha defensat la justícia com un factor fonamental per impulsar el desenvolupament econòmic, “perquè la seguretat jurídica atreu inversió i permet el creixement de les empreses”.

 

 

El rol de l’advocat a la societat ha estat protagonista també en la resta de discursos. El degà del Col·legi
d’Advocats de Tarragona, Manel Albiac, ha alertat que “davant la crisi econòmica i la crisi de valors actuals els
professionals del dret no ens podem convertir en mercaderia i ha destacat que l’advocat “ha d’aportar a la societat el
seu treball, el seu permanent compromís de vetllar per l’administració de justícia, tot dins d’una manera de fer ètica
que contribueixi a la formació de valors”.