.

.

TOTS 21

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, el president Quim Torra i el conseller d’Interior, Miquel Buch, durant la reunió amb els equips d’emergències, a Reus. Foto: Xavi Toscano

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha afirmat que no hi ha perill per a la població de Tarragona després de l’explosió d’aquest dimarts a la tarda a l’empresa Iqoxe del polígon sud, a la Canonja.

En declaracions a TV3 Buch ha confiat que els confinaments a la Canonja i Vila-seca s’aixequin en breu. El conseller ha explicat que aquestes ordres han estat preventives, perquè en cap moment hi ha hagut toxicitat a l’aire. També ha explicat que després de la primera explosió en un tanc d’òxid d’etilè n’hi ha hagut una segona en una estació de transformació d’electricitat. Buch ha confirmat que el balanç provisional és de sis persones ferides, dues d’elles en estat crític, i una desapareguda.

En paral·lel, Buch ha explicat que també caldrà determinar si la mort d’un veí de Torreforta en esfondrar-se el sostre de casa seva que ha tingut lloc aproximadament a l’hora de l’explosió està vinculada a aquest succés.

Finalment, el conseller ha explicat que s’havien activat també els protocols per engegar les sirenes que avisen de risc químic, però que just en el moment en què s’havien de posar en marxa s’ha tingut prou elements com per considerar que no eren necessàries, atès que no hi havia toxicitat a l’aire.

D’altra banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha desplaçat fins a l’edifici del 112 situat a Reus, des d’on es coordina l’emergència causada per una explosió a l’empresa IQOXE, a la Canonja. En la taula també hi participen el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, el conseller d’Interior, Miquel Buch, i la consellera de Salut, Alba Vergés. Per part del territori hi són presents el delegat del Govern, Òscar Peris, i l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, entre altres. En la reunió també hi són presents responsables dels serveis d’Emergències, cossos policials, Protecció Civil i la Creu Roja.

ACN