.

.

TOTS 21

Una dona i un nen esperen asseguts a l’estació de trens de la ciutat ucraïnesa de Lviv, principal esperança per poder abandonar el país. Foto: Joan Mateu Parra

L’àrea d’Ensenyament del Consell Comarcal ha coordinat la gratuïtat del transport i el menjador de més d’un centenar d’infants i joves, en el procés d’escolarització d’urgència fruit de la fugida del context bèl·lic que pateix Ucraïna.

Els centres educatius del Baix Camp ara com ara, 06 de maig de 2022, han gestionat el transport de 14 persones migrades i el transport de 109 en diferents municipis de la comarca com: Cambrils, Castellvell, Duesaigües, l’Hospitalet de l’Infant, la Selva del Camp, Montbrió del Camp, Mont-roig del Camp, Prades, Riudoms i Reus.

La Directiva del Departament d’Educació de la Generalitat

En tot moment, seguint la Directiva del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya en què insta a totes les administracions públiques a atendre i acompanyar als joves nouvinguts, i a les seves famílies, en el procés d’escolarització d’urgència fruit de la fugida del context bèl·lic que pateix Ucraïna. Com també la promoció d’una acció integrada i complementària dels diferents agents implicats en el procés, per donar-hi la màxima coherència i contribuir així a oferir la millor resposta possible a les situacions de dol, cansament i incertesa que pateixen els infants i les seves famílies migrades.

Vigència d’un any

L’activació de la Directiva té una vigència d’un any i es podrà renovar per períodes de sis mesos fins a complir un any més. No obstant això, pot aturar-se en el moment que es permeti un retorn segur a Ucraïna.

Redacció