.

.

TOTS 21

L'entrega del segell. Foto: Cedida

L’entrega del segell. Foto: Cedida

Per segon any consecutiu, el Consell Comarcal del Tarragonès (CCT) ha obtingut el Segell Infoparticipa, una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir del Mapa Infoparticipa, una eina impulsada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB l’any 2012 i que ara la gestiona el nou grup de recerca ComSET (Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència) fruït de la fusió del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural i Publiradio. La finalitat última en la concessió d’aquest guardó és avaluar la qualitat i la transparència de la comunicació pública local.

El Consell Comarcal del Tarragonès ha assolit aquest reconeixement amb el 86% dels indicadors positius que distingeix els webs de les administracions públiques en matèria de transparència i suposa un reconeixement a les bones pràctiques dutes a terme per la corporació en aquest àmbit. També ha obtingut el reconeixement l’Ajuntament del Morell (88%).

El vicepresident primer del Consell Comarcal del Tarragonès, Joan Martí Pla, va ser l’encarregat de recollir aquest guardó que ha arribat a la seva 10a edició en una trobada celebrada al Saló d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). 

Com s’avalua l’obtenció del segell?
A partir dels 52 indicadors establerts pel ComSET, basats en la Llei de Transparència del 2013, s’atorga el Segell Infoparticipa a les poblacions que obtenen més indicadors positius en funció de la seva població. Pel que fa als Consells Comarcals i les Diputacions, s’atorga el Segell Infoparticipa a les institucions que assoleixen un mínim d’un 85% d’indicadors positius, independentment de la població.

S’avaluen els webs d’Ajuntaments, Consells Comarcals i Diputacions que publiquen una informació que facilita que qualsevol ciutadana o ciutadà tingui coneixement sobre qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast. El Segell Infoparticipa és una marca de qualitat que dona garanties de confiança i credibilitat a les ciutadanes i als ciutadans, i un incentiu pels responsables polítics i tècnics.